Περισσότερα κρούσματα ψώρας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη;

Περισσότερα κρούσματα ψώρας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη;

Η ψώρα φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Δεν υπάρχουν όμως ακριβή στοιχεία. Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τη δερματική νόσο…

“Νομίζω ότι θα κολλήσω ψώρα” – αυτό λένε μερικοί άνθρωποι όταν είναι πραγματικά ενοχλημένοι. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ασθένεια εξακολουθεί να υπάρχει.

Μέχρι την 1η Ιουνίου, 137 κρούσματα ψώρας είχαν αναφερθεί στην κρατική υγειονομική υπηρεσία από όλη τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σύμφωνα με αυτό, από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 40 κρούσματα σε 11 αστικές και αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με έρευνα του dpa, παρατηρήθηκε αυξημένη συχνότητα εμφάνισης σε μεμονωμένα περιστατικά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με την ασθένεια.

Τα στοιχεία των επιμέρους υγειονομικών υπηρεσιών που λαμβάνονται συνολικά είναι σημαντικά υψηλότερα. Μόνο στην Καρλσρούη είναι γνωστές 169 μολύνσεις.

Τι είναι η ψώρα;

Η μεταδοτική ασθένεια του δέρματος που ονομάζεται ψώρα από τους ειδικούς προκαλείται από ακάρεα.

Τα μικροσκοπικά τρυπώνουν στο ανώτερο στρώμα του δέρματος ενός ατόμου και προκαλούν κάψιμο, κνησμό, φουσκάλες σε μέγεθος καρφίτσας, κοκκινισμένα οζίδια ή φλύκταινες, ιδίως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, στους αγκώνες ή στις μασχάλες ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, η μετάδοση των ακάρεων της ψώρας απαιτεί συνήθως παρατεταμένη άμεση δερματική επαφή.

Πόσο συχνά εμφανίζεται η ασθένεια;

Αυτό δεν είναι ακριβώς γνωστό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δεν υπάρχει υποχρέωση αναφοράς της νόσου.

Μόνο αν η ασθένεια ξεσπάσει σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πρέπει να ειδοποιηθεί η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το Landkreistag, αυτό ισχύει για παράδειγμα για παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, καταφύγια προσφύγων-αστέγων και φυλακές.

Οι λοιμώξεις μετά από ιατρική περίθαλψη σε κλινικές πρέπει επίσης να αναφέρονται.

Ορισμένοι πίστευαν ότι η ψώρα είχε εξαλειφθεί εδώ και καιρό. Όμως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από ψώρα το 2018.

Η ασθένεια έγινε πρόσφατα μείζον πρόβλημα στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ζουν μαζί σε στενές συνθήκες μετά την καταστροφή από το σεισμό.

Είναι η ψώρα σε έξαρση και πάλι;

Σύμφωνα με τη Γερμανική Δερματολογική Εταιρεία (DDG), οι περιορισμοί στην επαφή με την κορώνα μπορεί να έχουν οδηγήσει σε λιγότερα κρούσματα ψώρας βραχυπρόθεσμα.

“Ωστόσο, οι ειδικοί παρατηρούν τώρα ότι η ψώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση”, αναφέρει ο ιστότοπος του συλλόγου.

Σύμφωνα με την RKI, η αξιολόγηση των δεδομένων από ιατρούς σε ιδιωτικά ιατρεία δείχνει ότι οι διαγνώσεις ψώρα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 9 φορές από το 2009. Κατά συνέπεια, το 2018, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών έφτασε τις 380.000 σε παγγερμανικό επίπεδο.

Ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογηθεί η αύξηση αυτή σε μια μακροπρόθεσμη σύγκριση δεν είναι σαφής, δήλωσε ο ίδιος.

“Σύμφωνα με αρκετούς συγγραφείς, η τοπική επίπτωση της ψώρα υπόκειται σε μακροχρόνιους κύκλους, οι αιτίες των οποίων, ωστόσο, δεν είναι σαφείς”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης