Ο πιο “κεκλιμένος” πύργος του κόσμου βρίσκεται στη Γερμανία!

Το Ινστιτούτο ρεκόρ για τη Γερμανία (RID) επιβεβαίωσε: Το καμπαναριό του χωριού Gau-Weinheim είναι το πιο κεκλιμένο  σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Κυριακή απονεμήθηκε πιστοποιητικό για αυτό.

Ο κεκλιμένος πύργος του Gau-Weinheim (περιοχή Alzey-Worms) έχει ιστορία. Αρχικά, το μεσαιωνικό κτίριο ήταν αμυντικός πύργος, ενώ το 1749 μετατράπηκε σε καμπαναριό. Τώρα ο πύργος είναι πιστοποιημένος κάτοχος ρεκόρ.

Η κλίση των 5,4277 μοιρών τον καθιστά ακόμη πιο στραβό από έναν πύργο από το Suurhusen στην Ανατολική Φρισία – ο οποίος έχει γωνία κλίσης μόνο 5,19 μοίρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρεκόρ της Γερμανίας (RID).

Μια μέτρηση τον Ιούλιο είχε ήδη επιβεβαιώσει την κλίση του πύργου δίπλα σε μια εκκλησία.

Πιστοποιητικό ρεκόρ για τον πιο κεκλιμένο πύργο του κόσμου στο Gau-Weinheim

Η RID παρουσίασε το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή κατά τη διάρκεια της “Ημέρας Ανοιχτού Μνημείου” στο Gau-Weinheim.

“Ο επίσημα πιο κεκλιμένος πύργος στον κόσμο δεν είναι αυτός της Πίζας εδώ και μερικά χρόνια, παρόλο που ο λαϊκός μύθος εξακολουθεί να ισχυρίζεται το αντίθετο”, δήλωσε ο κριτής ρεκόρ του RID Olaf Kuchenbecker.

“Ήδη το 2007, η Πίζα αντικαταστάθηκε από έναν πύργο στο Suurhusen στην Ανατολική Φρισία”. Σύμφωνα με το RID, ο πύργος της Πίζας έχει πλέον κλίση μόνο 3,97 μοίρες μετά από ανακαίνιση.

Έτσι, από φέτος, το παγκόσμιο ρεκόρ βρίσκεται στο Gau-Weinheim. “Είμαι πολύ χαρούμενος που πιστοποιώ προσωπικά το παγκόσμιο ρεκόρ και που βραβεύω την τοπική κοινότητα με ένα πιστοποιητικό ρεκόρ”, λέει ο Kuchenbecker.

Αρκετές χιλιάδες ευρώ για ένα πιστοποιητικό από το Ινστιτούτο Εγγραφής για τη Γερμανία

Ωστόσο, ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι ακριβό. Οι κάτοικοι του Gau-Weinheim συγκέντρωσαν χρήματα με ένα φεστιβάλ – αρχικά, ο στόχος ήταν ακόμη και η εγγραφή στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αυτό θα κόστιζε 17.000 ευρώ.

Μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του περιφερειακού προμηθευτή ενέργειας EWR, συγκεντρώθηκαν τελικά αρκετά χρήματα για να πιστοποιηθεί το ρεκόρ από το RID.

Ένας πύργος με χάρισμα και ως τουριστικός μαγνήτης

Ο Heiko Sippel, περιφερειάρχης της περιοχής Alzey-Worms, ελπίζει ότι ο κεκλιμένος πύργος του Gau-Weinheim θα προσελκύσει τουρίστες στην περιοχή. Εκτός από τον κεκλιμένο πύργο, μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ και το κρασί του Ρήνου-Εσσού.

“Είμαστε μια μικρή κοινότητα με ένα εγγενώς μικρό καμπαναριό, το οποίο όμως έχει τεράστια απήχηση”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.