Τι να κάνετε αν σας κόψουν κλήση για στάθμευση στη Γερμανία;

Εάν υποπέσετε σε παράβαση στάθμευσης στη Γερμανία, είναι συνήθως καλύτερο να πληρώσετε το πρόστιμο το συντομότερο δυνατό. Αν όμως διαφωνείτε με την κλήση, μπορείτε να ασκήσετε έφεση – δείτε πώς.

Οι παραβάσεις των κανόνων στάθμευσης συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο συνηθισμένων τροχαίων παραβάσεων στη Γερμανία και εκδίδονται για πράξεις όπως η μη αγορά εισιτηρίου στάθμευσης ή η στάθμευση με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο.

Αυτά μπορεί να αφορούν τόσο τους οδηγούς με δικά τους αυτοκίνητα όσο και τους χρήστες εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις γερμανικές πόλεις.

Πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν έχετε λάβει κλήση στη Γερμανία;

Εάν κατηγορηθείτε για παράβαση στάθμευσης, συνήθως θα βρείτε μια λευκή κλήση κρυμμένη κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ σας.

Η κλήση που λαμβάνετε εδώ ονομάζεται Verwarnung (προειδοποίηση), η οποία συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 5 και 55 ευρώ. Δεν πρόκειται για την επίσημη ειδοποίηση προστίμου, η οποία είναι ακριβότερη, καθώς περιλαμβάνει διοικητικά τέλη.

Δεν είναι δυνατόν να ασκήσετε έφεση κατά της κλήσης προειδοποίησης, διότι πρόκειται απλώς για προειδοποίηση και “προσφορά” πληρωμής χαμηλότερης τιμής για να αποφύγετε το πλήρες ποσό του προστίμου.

Έτσι, αν γνωρίζετε ότι έχετε κάνει λάθος, είναι καλύτερο να πληρώσετε αμέσως το προειδοποιητικό πρόστιμο, και συνήθως έχετε επτά ημέρες για να το κάνετε.

Συνήθως, η κλήση έχει τα στοιχεία πληρωμής της τοπικής αρχής, ώστε να μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε την πληρωμή μέσω της τράπεζας σας.

Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε τον αριθμό του φακέλου ή του προστίμου στα στοιχεία της μεταφοράς πληρωμής.

Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι κατηγορηθήκατε άδικα για παράβαση στάθμευσης, δεν είναι δυνατόν να ασκήσετε έφεση κατά της προειδοποιητικής αυτής κλήσης.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να πληρώσετε το προειδοποιητικό τέλος και αντ’ αυτού να περιμένετε να σας αποσταλεί ταχυδρομικώς η επίσημη ειδοποίηση Bußgeldbescheid (πρόστιμο).

Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την οδό, το οφειλόμενο ποσό θα αυξηθεί, καθώς πρόκειται για διαφορετική κατηγορία προστίμου.

Αντί να πρέπει να πληρώσετε ένα πρόστιμο προειδοποίησης (Verwarnungsgeld), θα πρέπει τώρα να πληρώσετε ένα πρόστιμο ποινής (Bußgeld), το οποίο περιλαμβάνει τα έξοδα διεκπεραίωσης από τη διοικητική αρχή, τα οποία μετακυλίονται στον παραβάτη ως τέλη και έξοδα.

Στην περίπτωση των προστίμων στάθμευσης, το ποσό αυτό ανέρχεται σε επιπλέον 25 ευρώ και 3,50 ευρώ σε έξοδα αποστολής.

Τι να κάνετε αν σας κόψουν κλήση για στάθμευση στη Γερμανία;
Πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν έχετε λάβει κλήση στη Γερμανία; | By Motortion

Πώς να ασκήσετε έφεση αν έχετε λάβει κλήση στη Γερμανία;

Εάν αποφασίσετε να ασκήσετε έφεση κατά της κλήσης σας για στάθμευση, τότε θα πρέπει πρώτα να περιμένετε να σας αποσταλεί ταχυδρομικά το ειδοποιητήριο προστίμου, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει εντός τριών μηνών από την ημερομηνία της παράβασης.

Στη συνέχεια πρέπει να αποστείλετε γραπτή έφεση στην αρμόδια υπηρεσία προστίμου εντός δύο εβδομάδων. Καλό είναι να την στείλετε με συστημένη επιστολή, ώστε να μπορείτε να αποδείξετε ότι στείλατε την απάντηση πριν από την προθεσμία.

Εάν χάσετε την προθεσμία, τότε δεν μπορείτε πλέον να ασκήσετε έφεση.

Μπορείτε να ασκήσετε έφεση κατά του προστίμου μόνοι σας, και υπάρχουν πολλά πρότυπα διαθέσιμα στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την επιστολή έφεσής σας.

Φυσικά, η ασφαλέστερη οδός είναι να προσλάβετε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο δίκαιο της κυκλοφορίας, αν και αυτό μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό, εκτός αν έχετε ασφάλεια για το δίκαιο της κυκλοφορίας.

Λάβετε υπόψη ότι, χωρίς απτές αποδείξεις της αθωότητάς σας (όπως μια φωτογραφία), οι πιθανότητες επιτυχούς άσκησης έφεσης θα είναι περιορισμένες.

Η αρχή θα εξετάσει την επιστολή σας και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα αποσύρει ή όχι το πρόστιμο. Εάν διαπιστώσει ότι η ένσταση είναι δικαιολογημένη, το πρόστιμο θα αποσυρθεί. Διαφορετικά, τα έγγραφά σας θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία, η οποία μπορεί να τα υποβάλει στο περιφερειακό δικαστήριο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης