Με τα πόδια πάνω από τον καταρράκτη: Ανοίγει η κρεμαστή γέφυρα!

Με τα πόδια πάνω από τον καταρράκτη: Ανοίγει η κρεμαστή γέφυρα!

120 μέτρα πάνω από τον καταρράκτη Todtnau στον Άνω Μέλανα Δρυμό μια στενή πεζογέφυρα ανοίγει για τους επισκέπτες. Τα άτομα με υψοφοβία θα πρέπει να είναι προσεκτικά.

Η μήκους 450 μέτρων κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι πάνω από τον γνωστό καταρράκτη της κοινότητας πρόκειται να γίνει ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο.

Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στη διάβαση πεζών που ονομάζεται “Blackforestline” κατά τη διάρκεια του μεγάλου Σαββατοκύριακου του Πάσχα, σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης.

Λόγω του αναμενόμενου πλήθους, θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία για να μεταφέρουν τον κόσμο στη γέφυρα, η οποία έχει πλάτος μόλις 1,20 μέτρα.

“Έχουμε εδώ τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στο Μέλανα Δρυμό”, δήλωσε ο Julius Müller, περιφερειακός διευθυντής αρμόδιος για τις κρεμαστές γέφυρες της κατασκευάστριας εταιρείας Eberhardt Bewehrungsbau GmbH.

Η οικογενειακή επιχείρηση από το Riedlingen (περιοχή Biberach) λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετά χρόνια μια παρόμοια γέφυρα στο Bad Wildbad στην περιοχή Calw.

Αυτή η γέφυρα, ωστόσο, είναι μικρότερη, περίπου 380 μέτρα. Οι επενδύσεις πρέπει να χρηματοδοτηθούν με τέλη, όπως δήλωσε ο Müller.

Η κανονική τιμή για τη διέλευση από τη γέφυρα στο Todtnau (περιφέρεια Lörrach) είναι δώδεκα ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και το εισιτήριο εισόδου για τους καταρράκτες (μεμονωμένα 2,50 ευρώ).

Η κατασκευή κόστισε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής περίπου 120 μέτρα πάνω από τον καταρράκτη διήρκεσαν περίπου εννέα μήνες.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι περπατούν στη γέφυρα, τόσο περισσότερες δονήσεις εμφανίζονται. Η διάβαση δεν είναι επικίνδυνη, αλλά οι επισκέπτες που φοβούνται τα ύψη θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

“Κάτι ρισκάρεις”, δήλωσε ο Müller, αναφερόμενος σε πιθανό ίλιγγο.

Το έργο αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό θετικά στη συνοικία Todtnauberg, δήλωσε ο τοπικός ξενοδόχος και εστιάτορας Fredi Boch.

Υπήρχαν, ωστόσο, ανησυχίες σχετικά με την κυκλοφορία και τη στάθμευση στο χωριό.

Η γέφυρα Todtnau με θέα τα βουνά του Μέλα Δρυμό δεν είναι η μεγαλύτερη στη Γερμανία.

Η κρεμαστή γέφυρα πάνω από την κοιλάδα Rappboden κοντά στο Elbingerode στα βουνά Harz, για παράδειγμα, έχει μήκος 483 μέτρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης