Πόλεις στη Γερμανία σχεδιάζουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης

Οι πόλεις στη Γερμανία σχεδιάζουν ήδη καταφύγια έκτακτης ανάγκης για τους ηλικιωμένους και τους φτωχούς

Λόγω του επικείμενου παγώματος του φυσικού αερίου, όλο και περισσότερες πόλεις στη Γερμανία προετοιμάζονται ήδη για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Ludwigshafen (Ρηνανία-Παλατινάτο) είναι ένα παράδειγμα: εδώ πρόκειται να δημιουργηθούν αίθουσες όπου οι πολίτες που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν τα σπίτια τους μπορούν να ζεσταθούν.

“Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα”, εξήγησε η δήμαρχος Jutta Steinruck (SPD). Η Friedrich-Ebert-Halle θα χρησιμεύσει ως κεντρικός σταθμός προθέρμανσης.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία προηγουμένως φιλοξενούσε αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και συναυλίες, χρησιμοποιήθηκε ήδη ως κέντρο εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona. Αντί για ενέσεις, η θερμότητα θα διατίθεται εκεί δωρεάν στο μέλλον.

Οι λεγόμενες θερμικές νησίδες σχεδιάζονται και σε άλλες πόλεις.

Πληροφορίες: BILD | Πηγή: 1voice.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.