Έρευνα: Πόσα άτομα θα ζούνε στην Κολωνία μέχρι το 2050;

Η Κολωνία συνεχίζει να αναπτύσσεται: η πόλη παρουσιάζει μια πληθυσμιακή πρόβλεψη μέχρι το 2050 που αποκαλύπτει επίσης προκλήσεις

Η πόλη του “καθεδρικού ναού” θα είναι πιο γεμάτη μέχρι το 2050 – σύμφωνα με υπολογισμό της Υπηρεσίας Αστικής Ανάπτυξης και Στατιστικής, ο πληθυσμός θα αυξηθεί κατά 38.100 άτομα.

Αυτό θα σήμαινε ότι το 2050 στην Κολωνία θα ζούσαν περίπου 1.110.400 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 3,6%.

Το σημείο εκκίνησης της πρόβλεψης του αστικού πληθυσμού είναι το έτος 2021 με πληθυσμό 1.072.306 ατόμων με κύρια κατοικία στην Κολωνία, ενημερώνει η πόλη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των νοικοκυριών θα αυξηθεί επίσης ελαφρώς.

Ενώ το 2021 υπήρχαν περίπου 560.000 νοικοκυριά, το 2050 ο αριθμός τους θα είναι περίπου 584.000.

Η πρόβλεψη δείχνει επίσης ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της Κολωνίας θα αυξηθεί: Ενώ το 2021 ήταν 42,3 έτη, το 2050 θα είναι 43,5 έτη.

Οι περισσότεροι κάτοικοι φέρνουν “αυξανόμενες απαιτήσεις”

Όμως, περισσότερος κόσμος σημαίνει και περισσότερες προκλήσεις: “Η Κολωνία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται – όποιο σενάριο κι αν εξετάσουμε.

Και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις, για παράδειγμα όσον αφορά τη στέγαση, τα σχολεία ή τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και την κινητικότητα, την ενσωμάτωση και την πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους”, τονίζει ο Andree Haack, δημοτικός σύμβουλος για την αστική ανάπτυξη, την οικονομία, την ψηφιοποίηση και τις περιφερειακές υποθέσεις της πόλης της Κολωνίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.