Πόσα χρήματα έχουν οι Γερμανοί σε τραπεζικούς λογαριασμούς;

Οι Γερμανοί θεωρούνται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην αποταμίευση. Αλλά πώς συγκρίνονται πραγματικά με τους άλλους; Αυτό είναι το μέσο κατά κεφαλήν υπόλοιπο….

Σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού, η αποταμίευση δεν είναι τόσο εύκολη.

Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί φαίνεται να τα καταφέρνουν αρκετά καλά: Διαθέτουν συνολικά σχεδόν 2,7 τρισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις και τρεχούμενους λογαριασμούς – περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης.

Αν κοιτάξετε τα κατά κεφαλήν στοιχεία, η εικόνα είναι διαφορετική

Κατά μέσο όρο, κάθε Γερμανός έχει 31.951,76 ευρώ στους λογαριασμούς του. Αυτό είναι αρκετό για την έκτη θέση- το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες και η Αυστρία έχουν ακόμη περισσότερα στα βιβλιάρια τους.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που αναλύθηκαν από την πύλη σύγκρισης “tagesgeldvergleich.net”.

Καταθέσεις ταμιευτηρίου: Λουξεμβούργο πολύ μπροστά

Πρωταγωνιστές με μεγάλη διαφορά είναι οι κάτοικοι (;) στο Λουξεμβούργο. Κατά μέσο όρο, διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις ύψους 114.224 ευρώ.

Οι Βέλγοι κατέχουν μόλις το ένα τρίτο του ποσού με 37.722 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Μάλτα με 35.770 ευρώ, οι Αυστριακοί με 34.005 ευρώ και οι Ολλανδοί με 32.478 ευρώ.

Οι Λετονοί έχουν τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν περιουσιακά στοιχεία: διαθέτουν μόνο 5.774 ευρώ σε καταθέσεις και τρεχούμενους λογαριασμούς.

Ωστόσο, το να αφήνετε πολλά χρήματα σε αποταμιεύσεις δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Οι ειδικοί σε θέματα επενδύσεων συνιστούν να συγκεντρώνουν περίπου τον μισθό τριών μηνών ως κομπόδεμα και να επενδύουν τα υπόλοιπα.

Διότι, ακόμη και αν τα επιτόκια αυξήθηκαν και πάλι πρόσφατα, απέχουν πολύ από το να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.

Έτσι, τα χρήματά σας θα αξίζουν λιγότερο σε πραγματικούς όρους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης