Γερμανία: Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο

Το ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid-19 των πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο είναι χαμηλότερο από το ποσοστό των υπολοίπων, αν και η προθυμία τους να εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερη, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ”.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στο δείγμα που χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα, ο βασικός εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί από το 92% στα άτομα χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο, αλλά μόνο από το 84% σε εκείνα με τέτοιο υπόβαθρο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ” επισημαίνουν όμως ότι μεταξύ όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, εκείνοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο εκφράζουν μεγαλύτερη προθυμία να το κάνουν, από ό,τι οι υπόλοιποι.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κενά εμβολιασμού σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού και δεν μπορούν να αποδοθούν αποκλειστικά στο μεταναστευτικό υπόβαθρο”, το οποίο όμως ευθύνεται για κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η εκπαίδευση και το εισόδημα, αλλά και για τους περιορισμούς που σχετίζονται με τη γλώσσα, επισημαίνει η αρμόδια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ελίζα Βουλκότε και αναφέρει ότι “όσο καλύτερα αξιολογείται η γνώση των γερμανικών, τόσο υψηλότερο είναι και το ποσοστό εμβολιασμού”.

Η ίδια τονίζει ότι απαιτείται στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού για τα άτομα που προέρχονται από μετανάστευση, καθώς, όπως σημειώνει, η μεγαλύτερη προθυμία υποδεικνύει και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.