Προαιρετική καραντίνα από τον Μάιο στη Γερμανία: Για ποιους ισχύει;

Από την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα μέτρα στη Γερμανία. Τώρα οι πολιτικοί ανακοινώνουν μια ακόμη μαζική χαλάρωση.

Η καραντίνα θα είναι σύντομα μόνο εθελοντική. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες εδώ.

Τώρα που σχεδόν όλοι οι περιορισμοί άρθηκαν στη Γερμανία, έγινε η επόμενη ανακοίνωση περί χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας.

Είναι η καραντίνα εθελοντική για όλους;

Τα άτομα που έρχονται σε επαφή με κρούσματα, αλλά και τα άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, θα μπαίνουν σε απομόνωση ή καραντίνα εθελοντικά και για μικρότερο χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2022.

Οι ομοσπονδιακοί υπουργοί υγείας και οι υπουργοί υγείας των πολιτειών συμφώνησαν σχετικά με αυτόν τον κανονισμό.

Στο μέλλον, τα μολυσμένα άτομα θα πρέπει μόνο να μπαίνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να αποφεύγουν τις επαφές, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach. Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα επαφής.

Υπάρχουν εξαιρέσεις;

Τα αυστηρότερα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν για τους μολυσμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατί πρέπει να καταργηθεί η υποχρέωση καραντίνας;

Το υπόβαθρο για την πιθανώς επερχόμενη εθελοντική καραντίνα είναι το ότι οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Omikron ήταν πιο ήπιες, σύμφωνα με τον Karl Lauterbach.

Είπε ότι ο υφιστάμενος κανονισμός λειτούργησε μεν, αλλά δεν είναι απαραίτητος μακροπρόθεσμα.

Η αλλαγή αποσκοπεί επίσης στην αποφυγή μαζικών απουσιών του προσωπικού σε περίπτωση υψηλών ποσοστών μόλυνσης.

Οι αλλαγές βασίζονται σε πρόταση του ομοσπονδιακού υπουργείου και του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), η οποία πρόκειται τώρα να διαβιβαστεί στα ομόσπονδα κρατίδια ως σύσταση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.