Έρχεται τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία;

Με μια συμβιβαστική πρόταση, οι υποστηρικτές της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού προσπαθούν να αποτρέψουν την αποτυχία του σχεδίου λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Bundestag.

Τη Δευτέρα, η ομάδα των βουλευτών που είχε προηγουμένως υποστηρίξει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την ηλικία των 18 ετών -μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος Olaf Scholz και ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach- παρουσίασε μια αναπροσαρμοσμένη πρόταση.

Τώρα υποστηρίζει μόνο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την ηλικία των 50 ετών, ο οποίος, ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε νεότερους πολίτες με μεταγενέστερο ψήφισμα.

Ο Lauterbach προώθησε τον συμβιβασμό: “Όποιος ψηφίσει κατά, κινδυνεύει με lockdown και περιορισμούς και πάλι από το φθινόπωρο”.

Το CDU/CSU απέρριψε αμέσως την πρόταση αυτή: δεν θα συμφωνήσουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας για την πολιτική υγείας, Tino Sorge, στην “Rheinische Post” και τη “Welt”.

Την Πέμπτη, μετά από μήνες συζητήσεων, η γερμανική βουλή πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γερμανία.

Δεν διαφαίνεται ωστόσο πλειοψηφία γι’ αυτό. Με τη συμβιβαστική προσφορά τους, οι 237 υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την ηλικία των 18 ετών υιοθετούν επομένως τις προτάσεις άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων και προσπαθούν να τις συνδυάσουν με τη δική τους ιδέα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.