Προσοχή με το που θα πετάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, το χριστουγεννιάτικο δέντρο τραβάει τα βλέμματα μετά από λίγες μέρες το έλατο καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων. Ωστόσο, αν συμπεριφέρεστε λάθος, κινδυνεύετε ακόμη και με βαθμό στο Φλένσμπουργκ.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τη διαφήμιση της Ikea. Το έλατο πετάγεται από το παράθυρο, προσγειώνεται στο δρόμο – και αυτό είναι όλο. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Και εκείνοι που θα ακολουθήσουν το κατάστημα επίπλων κινδυνεύουν ακόμη και με βαθμό στο Flensburg, επειδή: Εάν το χριστουγεννιάτικο δέντρο πέσει στο δρόμο, σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχει η απειλή αυστηρού προστίμου.

Ο νόμος για την οδική κυκλοφορία προβλέπει πρόστιμο έως 60 ευρώ – και ένα βαθμό στο Φλένσμπουργκ – αν κάποιος τοποθετήσει χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ποδηλατόδρομο ή δρόμο. Η παράνομη απόρριψη λέγεται ότι θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία σε σημαντικό βαθμό.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: αυτές είναι οι κυρώσεις για παράνομη απόρριψη

Αλλά και άλλα αδικήματα τιμωρούνται επίσης. Στη Βαυαρία, για παράδειγμα, όποιος πετάει παράνομα ένα παλιό έλατο στο δάσος πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ. Εάν υπάρχουν πολλά δέντρα, υπάρχει ακόμη και πρόστιμο μεταξύ 80 και 320 ευρώ.

Ωστόσο, η διάθεση είναι σχετικά απλή: Κάθε χρόνο, πολλές πόλεις στη Γερμανία εγκαθιστούν τα λεγόμενα σημεία συλλογής χριστουγεννιάτικων δέντρων.

“Μπορούν να μεταφερθούν στα σημεία συλλογής το νωρίτερο μία ημέρα πριν από την καθορισμένη ημέρα συλλογής”, ενημερώνουν οι δήμοι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης