Προσοχή σε γονείς: Επικίνδυνα παιχνίδια στο TikTok

Πρόκειται για μια μάλλον δυσάρεστη τάση που εξαπλώνεται σήμερα σαν “πυρκαγιά” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Τακτικός εμετός – δηλαδή να πίνετε, να κάνετε εμετό και να συνεχίζετε να πίνετε. Όμως ειδικοί γιατροί προειδοποιούν – οι νέοι κινδυνεύουν με καρκίνο…

“Ενδιάμεσος εμετός” ή “τακτικός εμετός” ονομάζουν οι νέοι το τέχνασμα που χρησιμοποιούν για να πιούν περισσότερο αλκοόλ αφού κάνουν εμετό ενδιάμεσα.

Πηγαίνουν στην τουαλέτα, βάζουν το δάχτυλό τους στο στόμα τους και πίνουν το επόμενο ποτό. Ειδικά στο TikTok, οι νέοι μοιράζονται σήμερα τις εμπειρίες τους από εμετό.

Σχόλια κάτω από τέτοια βίντεο: “Είναι μια απόφαση τακτικής, όχι εύκολη, αλλά σωστή”, γράφει ένας χρήστης του TikTok. “Επιτέλους κάποιος που το κάνει με τον ίδιο τρόπο”, απαντά ένας άλλος. “Οι φίλοι μου δεν καταλαβαίνουν πώς μπορώ να είμαι πάντα σε φόρμα τις Δευτέρες”.

Αλλά αντί για το hangover της επόμενης ημέρας, οι νέοι θα πρέπει να φοβούνται πολύ χειρότερες βλάβες στην υγεία τους.

Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα εθισμού Dr. Siegfried Fritsche προειδοποιεί: “Αυτού του είδους η κραιπάλη είναι πολύ επικίνδυνη!”

Ακόμη και όσοι κάνουν εμετό τέσσερις φορές το μήνα – μία φορά την εβδομάδα – κινδυνεύουν από καρκίνο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εμετικό μείγμα αλκοόλ, στομαχικού οξέος και υπολειμμάτων τροφής προκαλεί προβλήματα στον οισοφάγο.

Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να σχιστεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο σύνδρομο Barrett, ένα προκαταρκτικό στάδιο του καρκίνου.

Επομένως, ο ειδικός συμβουλεύει έντονα κατά των συχνών εμετών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης