“Χάθηκε” τρένο στη Γερμανία έπειτα από σοβαρή βλάβη

Πτώση δέντρων στις γραμμές, τεχνικά προβλήματα, άρρωστα πληρώματα τρένων – έχουμε ακούσει κάθε λογής σοβαρούς λόγους για τις καθυστερήσεις της Deutsche Bahn. Αυτός, ωστόσο, ξεπερνά την λογική!

Στη διαδρομή από το Χίλντεσχαϊμ προς το Βερολίνο, ένα ICE της Deutsche Bahn πήρε λάθος γραμμή το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ Braunschweig και Wolfsburg, το ICE εκτράπηκε για λίγο προς την κατεύθυνση του Magdeburg, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου.

Στη συνέχεια το τρένο γύρισε πίσω και συνέχισε το ταξίδι του προς το Βερολίνο – συμπεριλαμβανομένων όλων των στάσεων – με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών. Η ακριβής αιτία της βλάβης εξακολουθεί να διερευνάται. Αρχικά, το NDR ανέφερε.

Το “Spiegel”, επικαλούμενο εκπρόσωπο των σιδηροδρόμων, ανέφερε ότι ο χειρίστης είχε κατευθύνει το τρένο σε λάθος γραμμή. Δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.

Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, το τρένο δεν ταξίδεψε για πολλή ώρα προς τη λάθος κατεύθυνση και το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό. Στο σταθμό Schandelah κοντά στο Braunschweig, το ICE είχε ήδη κάνει μια απρογραμμάτιστη στάση.

Στη συνέχεια το πλήρωμα άλλαξε στην πίσω κεφαλή της αμαξοστοιχίας και επέστρεψε προς το Braunschweig. Εκεί, το ICE άλλαξε την προγραμματισμένη διαδρομή προς το Βερολίνο.

Ένας δημοσιογράφος του NDR που είχε επηρεαστεί και ο ίδιος ανέφερε ότι οι επιβάτες αντιμετώπισαν το περιστατικό με ψυχραιμία: “Οι επιβάτες το αναγνώρισαν με ένα χαμόγελο και μερικές αστείες ατάκες”.

Σύντομα υψηλότερη αποζημίωση για τις καθυστερήσεις;

Οι ολοένα και συχνότερες καθυστερήσεις κοστίζουν ακριβά στην Deutsche Bahn. Πέρυσι, η εταιρεία κατέβαλε στους πελάτες της το ποσό ρεκόρ των 92,7 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ήταν 54,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό,τι το 2021.

Είναι πιθανό ότι ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στο μέλλον: Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η “Rheinische Post”, το Bundesrat έλαβε σχετική πρόταση από την περιβαλλοντική επιτροπή του κρατικού επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι πελάτες που φτάνουν στο σταθμό προορισμού τους με 60 λεπτά καθυστέρηση δεν θα λαμβάνουν πλέον το 25 τοις εκατό του καταβληθέντος κομίστρου, αλλά το 35 τοις εκατό. Σε περίπτωση καθυστέρησης 120 λεπτών, η επιστροφή θα αυξηθεί από 50 σε 60 τοις εκατό.

Φώτο Αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης