Ειδήσεις

Πυροβολισμοί εναντίον μεταφορέα βοήθειας στην Ουκρανία

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Ένα φορτηγό μεταφοράς βοήθειας που ανήκε στον σύλλογο του Weissenburg “Hilfe für die Ukraine” (Βοήθεια για την Ουκρανία) δέχθηκε επίθεση καθ’ οδόν. Η πρόεδρος Melitta Heuberger μιλάει για το σοκ.

Ο μεταφορέας βοήθειας με τις δωρεές κατευθύνεται προς το μέτωπο: ο Mykola και ο συνεργάτης του Andrii διανύουν περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα σε όλη την Ουκρανία προς το μέτωπο στα ανατολικά.

Οι άνδρες οδηγούν το φορτηγάκι τους για λογαριασμό του συλλόγου του Βάισενμπουργκ “Hilfe für die Ukraine” (Βοήθεια για την Ουκρανία) και ενός ουκρανικού συλλόγου-εταίρου και θέλουν μόνο ένα πράγμα: να βοηθήσουν.

Και οι δύο γνωρίζουν ότι το ταξίδι τους είναι επικίνδυνο. Μέχρι τώρα όλα πήγαιναν καλά, αλλά το τελευταίο ταξίδι παίρνει δραματική τροπή.

Ξαφνικά πέφτουν πυροβολισμοί. Και οι δύο άνδρες, καθώς και ένας στρατιώτης που υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε τα αγαθά, δεν βρίσκουν καμία κάλυψη.

Οι βοηθοί τραυματίζονται σοβαρά, ο στρατιώτης πεθαίνει στο χαλάζι των σφαιρών.

Η Melitta Heuberger, πρόεδρος της “Hilfe für die Ukraine” Weißenburg, μαθαίνει τα νέα. Παλεύει με τα δάκρυα όταν βλέπει τις εικόνες.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το κατεστραμμένο βαν- η Heuberger είχε σταματήσει να μετράει στις 50 σφαίρες, λέει. Οι επιτιθέμενοι προφανώς δεν σταμάτησαν να πυροβολούν.

Το σοκ μετά την είδηση είναι βαθύ, αλλά η Weißenburger Förderverein δεν θέλει να υποχωρήσει εξαιτίας αυτού.

Αντιθέτως, η οικογένεια του νεκρού στρατιώτη πρόκειται να λάβει οικονομική ενίσχυση.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

29χρονος από τη Συρία γίνεται δήμαρχος στη Γερμανία

Γερμανία: Γυναίκα φέρεται να έσκισε λάστιχα 100 αυτοκινήτων