Σαν σήμερα 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Ντούισμπουργκ

Newsroom

Updated on:

Ελληνίδα της Γερμανίας πέθανε ξαφνικά σε ταξίδι στην Ελλάδα

Είναι κεριά κατά της λήθης. Με αυτά, το Ντούισμπουργκ θυμάται τους 21 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Love Parade πριν από 13 χρόνια…

Η “Νύχτα των 1000 φώτων” πραγματοποιείται παραδοσιακά την παραμονή της επετείου. Ένα προς ένα, τα φώτα των τάφων άναψαν από νωρίς το βράδυ της Κυριακής. Πρώτα στη σήραγγα πρόσβασης, στη συνέχεια στο σημείο του δυστυχήματος, όπου υπάρχει πλέον μνημείο.

Στις 24 Ιουλίου 2010, 21 άνθρωποι ηλικίας από 17 έως 38 ετών συνθλίφθηκαν μέχρι θανάτου στη μοναδική είσοδο και έξοδο για την παρέλαση της Techno. Τουλάχιστον 652 επισκέπτες του Love Parade τραυματίστηκαν τότε. Από το 2013, το μνημείο μνημονεύει τους νεκρούς με φωτογραφίες και σταυρούς.

Το μνημόσυνο διοργανώθηκε και πάλι από την ένωση του Ντούισμπουργκ “Πολίτες για πολίτες”. Μια άλλη δημόσια επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο σημείο του δυστυχήματος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης σε ζωντανή μετάδοση.

Μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων πραγματοποιείται η ετήσια κατάνυξη στη Salvatorkirche. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ντούισμπουργκ, οι συγγενείς θα συνοδεύονται και θα περιθάλπονται από το “Ίδρυμα Duisburg 24.7.2010”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης