Το σεξ των μυρμηγκιών παραλύει το διαδίκτυο στη Γερμανία

Το σεξ των μυρμηγκιών παραλύει το διαδίκτυο στη Γερμανία

Βραχυκύκλωμα στο κουτί των καλωδίων επειδή μερικά μυρμήγκια έχουν ανοιξιάτικο πυρετό! Σε έναν μικρό οικισμό κοντά στο Waldenburg (περιφέρεια Zwickau), διακοπές στο τηλέφωνο και στο διαδίκτυο συμβαίνουν ξανά και ξανά εξαιτίας του σεξ των εντόμων.

Ειδικά στη συνοικία Altweinhölzchen του Waldenburg, νεαρές αποικίες μυρμηγκιών προκαλούν τακτικά χάος, όπως αναφέρει τώρα η Chemnitzer Morgenpost.

Ο λόγος: Την άνοιξη αρχίζει η περίοδος ζευγαρώματος για τα μυρμήγκια. Μετά την αναπαραγωγή, αναζητούν νέες φωλιές για να ιδρύσουν νέες αποικίες. Κατά προτίμηση σε στενές, σκοτεινές περιοχές. Ένα κουτί διανομής της Telekom είναι ιδανικό…

Το πρόβλημα: Τα μυρμήγκια αφήνουν πίσω τους ένα εξαιρετικά λεπτό όξινο ίχνος όταν σέρνονται.

Το έκκριμα από την κοιλιά χρησιμοποιείται από τα ζώα για άμυνα, αλλά βοηθά επίσης την πέψη τους και απωθεί τα επιβλαβή βακτήρια.

Το λεγόμενο μυρμηκικό οξύ περιέχει έως και 2 χιλιοστόγραμμα μεθανοϊκού οξέος 75 τοις εκατό – και αυτό αποσυνθέτει τα εξαιρετικά ευαίσθητα καλώδια και τις πλακέτες κυκλωμάτων στα κιβώτια διανομής της Telekom.

Το αποτέλεσμα: βραχυκύκλωμα, ολική διακοπή του τηλεφώνου και του διαδικτύου!

Μόνο φέτος έχουν ήδη σημειωθεί πέντε βλάβες εξαιτίας αυτού του γεγονότος, επιβεβαιώνει η Telekom στην εφημερίδα. Και η επισκευή τους δεν είναι και τόσο εύκολη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης