Σιδηροδρομική γέφυρα απειλεί να καταρρεύσει στη Γερμανία

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Τέλος για το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ στη Γερμανία. Τι έπεται;

Θα σπάσει ή θα αντέξει; Αυτό είναι το αγωνιώδες ερώτημα στο ανάχωμα του Emscher στο Dinslaken. Εκεί, μια σιδηροδρομική γέφυρα κινδυνεύει να καταρρεύσει στον ποταμό – ως αποτέλεσμα της καταιγίδας και των υδάτινων μαζών που είχαν παρασύρει τμήματα του αναχώματος.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Μεταφορών της NRW δήλωσε: “Πρέπει να φοβόμαστε ότι η γέφυρα θα πέσει εντελώς στον Emscher”.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στηρίγματα έχουν καταστεί ασταθή. Τη νύχτα προς Σάββατο, η γέφυρα μεταξύ των οδών Hagelstraße και Heerstraße είχε βυθιστεί απειλητικά.

Ο Ilias Abawi (45), εκπρόσωπος της Emschergenossenschaft, δήλωσε στη BILD: “Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά διαχειρίσιμη. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους”.

Η Deutsche Bahn, ως ιδιοκτήτης της γέφυρας, έχει λάβει εντολή να οργανώσει την αποσυναρμολόγηση το συντομότερο δυνατό.

Η Emschergenossenschaft θα ανεγείρει βραχυπρόθεσμα χώρους εγκατάστασης γερανών για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, τα αναχώματα θα στερεωθούν και θα στηριχθούν – όχι μόνο στην πληγείσα περιοχή, αλλά συνολικά.

Για προληπτικούς λόγους, η περιοχή γύρω από τη γέφυρα έχει αποκλειστεί από την πόλη του Dinslaken.

“Ακόμα και αν η γέφυρα πέσει στον Emscher, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεδομένων των σημερινών καιρικών συνθηκών – τα νερά μπορούν να διοχετευθούν στον Ρήνο χωρίς να προκαλέσουν ζημιές”, είναι η εκτίμηση του εμπειρογνώμονα.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα πίσω από το σημείο όπου τα αναχώματα υπέστησαν βλάβη, ο Emscher εκβάλλει στον Ρήνο.

Δεν αναμένονται περαιτέρω βροχοπτώσεις για τις επόμενες δύο ημέρες και η εκροή νερού στον Emscher μειώνεται συνεχώς. Η στάθμη του νερού ήταν 2,95 μέτρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν 5,55 μέτρα. Σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών, οι ισχυρές αντλίες της THW (Technisches Hilfswerk) βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης της Deutsche Bahn, της THW, της πυροσβεστικής, της πόλης Dinslaken και της Emschergenossenschaft παρακολουθούν την κατάσταση.

Η μονή γραμμή διακλάδωσης χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματική κυκλοφορία, δήλωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου. Δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην επιβατική κίνηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης