Σκάνδαλο προκλήθηκε σε εκκλησία της Νυρεμβέργης με Gay έκθεση

Newsroom

Σκάνδαλο προκλήθηκε σε εκκλησία της Νυρεμβέργης με Gay έκθεση

Κατακραυγή για έκθεση σε εκκλησία της Νυρεμβέργης: Επειδή εκτίθενται σαφείς σκηνές, ξεσπά κύμα κριτικής. Οι ιερείς ανακαλούν και οχυρώνουν τα έργα…

Η προτεσταντική εκκλησία Egidienkirche της Νυρεμβέργης έκλεισε την Τρίτη μέχρι νεωτέρας την πρόσφατα εγκαινιασθείσα έκθεση με πίνακες της ομοφυλόφιλου ζωγράφου και σκηνοθέτη Rosa von Praunheim.

Ο λόγος είναι το τεράστιο κύμα κριτικής αλλά και σχολίων μίσους στο διαδίκτυο που δέχτηκε η εκκλησία από την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της έκθεσης.

Η εκκλησία ανακοίνωσε ότι θέλει να μπει σε μια “διαδικασία αποσαφήνισης”.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο εκτελεστικός πάστορας του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Μάρτιν Μπρόνς, δήλωσε στο Facebook: “Αναλαμβάνουμε το καθήκον να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την πληγή που προκλήθηκε από μεμονωμένες εικόνες”.

Προηγουμένως, το εκκλησιαστικό συμβούλιο είχε συζητήσει την κριτική σε ειδική συνεδρίαση.

Οι εικόνες της έκθεσης “Ο Ιησούς αγαπά”, η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος “Εβδομάδες Υπερηφάνειας” της Ημέρας της CSD στη Νυρεμβέργη, ασχολούνται με τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, την αγάπη και τον θάνατο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Egidienkirche.

Οι εικόνες έχουν σκοπό να προσφέρουν μια κριτική ματιά σε θέματα όπως η κακοποίηση στην εκκλησία, ο μισογυνισμός και η εχθρότητα των queer.

Ένας μικρός αριθμός των εικόνων δείχνει σαφείς ομοερωτικές και σεξουαλικές πράξεις: Σύμφωνα με ενημερωτικό φυλλάδιο της εκκλησίας, τρεις εικόνες βρίσκονται πίσω από μια κουρτίνα με την επισήμανση ότι είναι προσβάσιμες μόνο σε ενήλικες.

Για αυτές φούντωσε η διαμάχη, η οποία οδήγησε τελικά στο κλείσιμο της έκθεσης.

Τρεις εικόνες πίσω από μια κουρτίνα προκαλούν προβλήματα

Στην πρώτη εικόνα, “Ο Πάπας ονειρεύεται τον έρωτα”, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ο οποίος σύμφωνα με την εκκλησία και τον καλλιτέχνη είναι “ιδιαίτερα queer”, φαίνεται να παλεύει με τις “φαντασιώσεις του για την σεξουαλικότητα”.

Σε ένα δεύτερο σχέδιο, ο αναστημένος Ιησούς Χριστός ευλογεί μια ομοφυλοφιλική πράξη.

Ένα τρίτο έργο φέρει τον τίτλο “Γ@@@ για την ειρήνη”. Δείχνει άνδρες να έχουν σεξουαλική επαφή.

Ένας πάστορας της εκκλησίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων EPD ότι τα περισσότερα αρνητικά σχόλια προήλθαν από ανθρώπους που δεν είχαν επισκεφθεί την έκθεση αυτοπροσώπως – αλλά είχαν ακούσει γι’ αυτήν μόνο από τα μέσα ενημέρωσης. Η ανταπόκριση των πραγματικών επισκεπτών της έκθεσης δεν ήταν τόσο αρνητική όσο αυτή στο διαδίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα, το προσωπικό της εκκλησίας τοποθέτησε μια ανακοίνωση στην πόρτα της εκκλησίας, με την οποία ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες ότι η έκθεση έκλεισε.

Το τι θα συμβεί με τα έργα της καλλιτέχνιδας Rosa von Praunheim είναι πλέον ανοιχτό. Η έκθεση υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Αρχικό άρθρο για την έκθεση στη Νυρεμβέργη ->

Εβδομάδες υπερηφάνειας στη Νυρεμβέργη: Εκκλησία εκθέτει πορνογραφικές εικόνες

Η Rosa von Praunheim σχεδίασε προκλητικά εκθεσιακά έργα για την εκκλησία St. Egidien στη Νυρεμβέργη.

Με μαρκαδόρο και μπογιά, η σκηνοθέτης Rosa von Praunheim δημιούργησε μια έκθεση για την εκκλησία St. Egidien στη Νυρεμβέργη.

Από τις 20 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου είναι οι εβδομάδες υπερηφάνειας στη Νυρεμβέργη.

Αυτή η περίοδος αντιπροσωπεύει πάνω απ’ όλα τα ίσα δικαιώματα και την αποδοχή της LGBTQIA+ κοινότητας.

Η προτεσταντική εκκλησία St. Egidien στη Νυρεμβέργη συνεργάζεται για τρίτη φορά με την Ένωση CSD και στέλνει ένα σαφές μήνυμα.

Για φέτος, ο πάστορας Thomas Zeitler και η Katrin Riedl από το σωματείο CSD έχουν επινοήσει κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Η σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου Rosa von Praunheim δημιούργησε μια σειρά από έργα αποκλειστικά για την εκκλησία, τα οποία εκτίθενται από την Πέμπτη μαζί με μια τεράστια σημαία υπερηφάνειας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης