Έρχονται οι σκύλοι γραφείου στη Γερμανία; (Bürgerämte)

Το SPD, οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς πιέζουν για τα σκυλιά των γραφείων στο Βερολίνο, τα λεγόμενα “Bürgerämte”…

Μια νέα πρόταση που προστέθηκε στην ημερήσια διάταξη από τα κόμματα SPD, Πράσινοι και Αριστερά του Βερολίνου που θέλουν να καταστήσουν κοινή πρακτική το να φέρνετε τον σκύλο σας στο γραφείο για τους ανθρώπους που εργάζονται στις επίσημες διοικητικές υπηρεσίες της πόλης.

Οι σκύλοι γραφείου θα μπορούσαν να εισαχθούν στις διοικητικές υπηρεσίες του Βερολίνου

Την τελευταία φορά που χρειάστηκε να κάνετε ένα οδυνηρό ταξίδι στο Bürgeramt στις 7 το πρωί, πιθανώς να ενταχθήκατε στη σκέψη των ανθρώπων: “Είναι τόσο ενοχλητικό που περιμένω τρία χρόνια για να λάβω μια επιβεβαίωση σχετικά με την αίτησή μου για τη γερμανική υπηκοότητα. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα σκυλιά σε αυτό το γραφείο”.

Λοιπόν, καλά νέα. Το SPD, οι Πράσινοι και το Die Linke φέρνουν στην ημερήσια διάταξη του Abgeordnetenhaus (Βουλή των Αντιπροσώπων) στο Βερολίνο μια πρόταση, η οποία αγνοεί το μεγαλύτερο μέρος της γερμανικής διοίκησης, την ψηφιοποίηση, και αναζητά παρηγοριά σε ένα πολύ πιο απλό και χαρούμενο μοντέλο – τα σκυλιά!

Η τριάδα των κομμάτων θέλει να εξομαλύνει την ιδέα ενός σκύλου γραφείου στους διαδρόμους των διοικητικών κτιρίων του Βερολίνου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ζωγραφίσει ένα χαμόγελο στα ήδη διαβόητα φιλικά πρόσωπα των δημόσιων υπαλλήλων στη γερμανική πόλη.

Οι σκύλοι θα κάνουν τους υπαλλήλους του Βερολίνου φιλικούς, ελπίζουν οι πολιτικοί

Πέρα από τα αστεία, τα κόμματα επισήμαναν ότι “η δυνατότητα να παίρνει κανείς το σκύλο του στη δουλειά του είναι σύγχρονη και έχει θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους”.

Ο θετικός αντίκτυπος της ύπαρξης ενός σκύλου συντρόφου στο χώρο εργασίας έχει μελετηθεί από επιστήμονες σε πολλές περιπτώσεις και έχει αποδειχθεί ότι προάγει τη μεγαλύτερη απόδοση, την εγγύτητα και την ικανοποίηση σε μια ομάδα, ενώ μειώνει τα επίπεδα άγχους.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι είναι πιο επικοινωνιακοί και ομιλητικοί όταν υπάρχει ένας σκύλος κοντά τους.

Η παρουσία ενός σκύλου στο γραφείο προφανώς μειώνει επίσης τις αναρρωτικές άδειες. Τέλος, το SPD, οι Πράσινοι και η Die Linke ελπίζουν ότι η ενθάρρυνση των δημ. υπαλλήλων να φέρνουν τους σκύλους τους θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργαζομένων (όχι, όχι με αυτόν τον τρόπο), καθιστώντας τον ρόλο πιο ελκυστικό για τους υποψήφιους εργαζόμενους.

ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης