Γερμανία: Σπάνιο καιρικό φαινόμενο στον νυχτερινό ουρανό

Όποιος κοίταξε τον ουρανό του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπόρεσε να παρατηρήσει ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο…

Το βράδυ του Σαββάτου, οι “ξενύχτηδες” της πρωτεύουσας είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο. Ένας φωτεινός κύκλος φαινόταν γύρω από το φεγγάρι πάνω από το Βερολίνο. Ήταν σαν ένα φωτοστέφανο γύρω από τον κοσμικό μας γείτονα.

Πώς όμως δημιουργείται το λεγόμενο “φωτοστέφανο”;

Ένα φωτοστέφανο σχηματίζεται όταν το φως προσπίπτει σε κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα. Κατά κανόνα, αυτό το καιρικό φαινόμενο συνοδεύεται από τα λεγόμενα σύννεφα cirrus, όπως εξηγεί το περιοδικό “Bergwelten”. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να υποδεικνύει μια επικείμενη αλλαγή του καιρού.

Τα σύννεφα των ψευδοσκιών βρίσκονται σε ύψος έξι έως δέκα χιλιομέτρων και συχνά κινούνται πριν από ένα θερμό μέτωπο. Έτσι αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.