Στάθμη Isar στο Μόναχο: Ενεργοποιήθηκε το KATWARN!

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ποταμός Ίζαρ-Ίσαρ Μόναχο Βαυαρίας

Η στάθμη του νερού του ποταμού Isar ξεπέρασε το πρωί της Τρίτης (29 Αυγούστου) το επίπεδο συναγερμού 1. Το σύστημα προειδοποίησης KATWARN ενεργοποιήθηκε…

Στο Μόναχο, η συνεχιζόμενη βροχή προκαλεί άνοδο της στάθμης του Isar. Τα φαινόμενα είναι εντονότερα σε περιοχές της Βαυαρίας, όπως το Passau.

Το γραφείο διαχείρισης υδάτων του Deggendorf αναφέρει: “Το πλημμυρικό κύμα από την αυστριακή λεκάνη απορροής έχει φτάσει στην πόλη Passau”.

Ως εκ τούτου, η αρχή προειδοποιεί για “κίνδυνο πλημμύρας σε δομημένες περιοχές”.

Το σύστημα προειδοποίησης KATWARN έχει ενεργοποιηθεί για το Μόναχο και την περιφέρεια του Μονάχου. Η προειδοποίηση αφορά τις πλημμύρες στον ποταμό Isar.

Η στάθμη του νερού του ποταμού Isar στο Μόναχο υπερβαίνει το πρώτο επίπεδο συναγερμού – ενεργοποιήθηκε το KATWARN

Αναφέρεται: “Το επίπεδο 1 έχει επιτευχθεί στον μετρητή του Μονάχου/Isar. Η στάθμη θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι σήμερα το βράδυ.

Η μέγιστη στάθμη θα είναι περίπου 290 – 300 εκατοστά. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, υψηλότερα επίπεδα δεν θα επιτευχθούν.

Πρέπει να υποτεθεί ότι το επίπεδο αναφοράς 1 θα συνεχίσει να ξεπερνιέται μέχρι τη νύχτα της 31.08.”

Αρχική έκθεση από τις 28 Αυγούστου 2023

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν αύξηση της στάθμης των ποταμών στη νότια Βαυαρία.

Ο Isar στο Μόναχο ξεπέρασε επίσης το επίπεδο αναφοράς 1 τη νύχτα της Δευτέρας 28 Αυγούστου.

Το κέντρο πρόβλεψης πλημμυρών του Isar είχε προβλέψει κάτι τέτοιο για την πρωτεύουσα του κρατιδίου την Κυριακή.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν διαφαίνεται ανακούφιση της γενικής κατάστασης.

Ο Ίζαρ φτάνει στο επίπεδο συναγερμού 1 στην περιοχή της πόλης

Στην υπόλοιπη Βαυαρία, εν τω μεταξύ, η νύχτα ήταν ήπια. Η κατάσταση έχει χαλαρώσει, ιδίως στον ποταμό Ίννα, όπου γινόταν λόγος ακόμη και για την επίτευξη του τέταρτου επιπέδου αναφοράς.

Τα υδατορέματα στο Ρόζενχαϊμ υποχώρησαν και πάλι μετά τα μεσάνυχτα και στο Βάσερμπουργκ, επίσης, είχε επιτευχθεί η κορύφωση με το επίπεδο αναφοράς τρία.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν αναμένεται πλέον υψηλότερο επίπεδο. Στο Passau, η περιοχή αιχμής, δηλαδή το υψηλότερο σημείο της στάθμης του νερού, πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο αναφοράς.

Στο Μόναχο, δεν αναμένεται περαιτέρω δραματική άνοδος της στάθμης του Isar. Στις 7 π.μ. το πρωί της Τρίτης, η στάθμη του νερού ήταν 260 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί δέκα εκατοστά από το επίπεδο αναφοράς 1.

Στο Passau, μεταξύ άλλων, από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία για τις πλημμύρες συνεχίζει να προειδοποιεί για “πλημμύρες σε δομημένες περιοχές”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης