Συναγερμός για σαλμονέλα: Η Ferrero κλείνει μερικώς το εργοστάσιο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Προσοχή - Ανάκληση προϊόντων στη Γερμανία: Επηρεάζονται τα Kinder

Λόγω ανεύρεσης σαλμονέλας, η εταιρεία παραγωγής σοκολάτας Ferrero διέκοψε μερικώς την παραγωγή σε ένα από τα εργοστάσιά της…

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική σοκολατοβιομηχανία Ferrero στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιο στο Αρλόν του Βελγίου.

Ο λόγος: βρέθηκε σαλμονέλα. Το εργοστάσιο δεν έχει κλείσει εντελώς, δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην τρέχουσα απασχόληση στο εργοστάσιο, αναφέρει η εταιρεία.

Τα μέτρα καθαρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κανένα τελικό προϊόν δεν βρέθηκε θετικό σε σαλμονέλα, η Ferrero δίνει το πράσινο φως για τους πελάτες.

Η “σαλμονέλωση” μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία, διάρροια, ενδεχομένως εμετό και πυρετό, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Ειδικά σε βρέφη, μικρά παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση

Την περασμένη άνοιξη, αυγά έκπληξη και άλλα προϊόντα Ferrero είχαν ήδη ανακληθεί σε διάφορες χώρες – μεταξύ των οποίων και η Γερμανία – αφού είχε διαπιστωθεί συσσώρευση κρουσμάτων σαλμονέλας.

Η Μεγάλη Βρετανία αποτέλεσε εστία με 128 κρούσματα. Τότε, η αιτία αποδείχθηκε ότι ήταν μόλυνση στο βελγικό εργοστάσιο σοκολάτας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ferrero είχε λάβει την τελική έγκριση για να κρατήσει το εργοστάσιο στο Arlon ανοιχτό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης