Έρχονται συνδρομές επί πληρωμή στο Facebook και Instagram;

Newsroom

Κανάλια μετάδοσης στο Instagram; Δείτε τι είναι η νέα λειτουργία

Το Facebook και το Instagram θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν συνδρομητικά – τουλάχιστον για ορισμένους χρήστες. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η Meta Group εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει συνδρομητικές εκδόσεις επί πληρωμή του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη χωρίς διαφήμιση.

Επιπλέον, οι χρήστες θα συνεχίσουν να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες δωρεάν με διαφημίσεις, έγραψαν την Παρασκευή οι “New York Times”.

Η Meta δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το πόσο θα μπορούσε να κοστίζει μια συνδρομή είναι ακόμη ασαφές, έγραψε η εφημερίδα.

Το χρονοδιάγραμμα της εισαγωγής δεν είναι επίσης ακόμη γνωστό, ανέφεραν οι “New York Times”. Το τελευταίο τρίμηνο, μόνο το Facebook έκανε τζίρο 17,88 δολάρια ανά χρήστη στην Ευρώπη, σχεδόν αποκλειστικά με διαφημίσεις.

Πληρωμένη συνδρομή: Αντίδραση στις ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων από την πλευρά της ΕΕ

Η Meta θα αντιδράσει στην αλλαγμένη κατάσταση της προστασίας των δεδομένων καθώς και στους ελέγχους στην Ευρώπη με την επί πληρωμή συνδρομή.

Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις ρυθμιστικών αρχών, επιβάλλεται αυστηρά, μεταξύ άλλων, ότι τα δεδομένα από διαφορετικές υπηρεσίες μπορούν να συνδυάζονται μόνο με τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη, ακόμη και υπό την ομπρέλα μιας εταιρείας.

Οι “New York Times” έγραψαν ότι η Meta πιστεύει ότι μια έκδοση χωρίς διαφημίσεις θα μπορούσε να περιορίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.

Η εταιρεία πάντα απέρριπτε τις συνδρομές επί πληρωμή, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες της πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους.

Τον Ιούλιο, η Meta απαγορεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδυάζει και να επαναχρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών, καθώς και δεδομένα από αυτούς τους χρήστες που συλλέγονται σε άλλους ιστότοπους και εφαρμογές.

Εξαίρεση: Οι χρήστες των Facebook, Instagram και Co. θα συναινούσαν ρητά σε αυτή τη χρήση.

“Το άνοιγμα της Meta στη δημιουργία συνδρομών επί πληρωμή δείχνει ότι οι άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση […] μπορεί να δουν διαφορετικές εκδοχές προϊόντων καταναλωτικής τεχνολογίας λόγω νέων νόμων, κανονισμών και δικαστικών αποφάσεων”, αναφέρουν οι “New York Times”.

Κατά συνέπεια, άλλοι πάροχοι πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν επίσης να προσαρμόσουν ανάλογα τις προσφορές τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης