Ταξίδι στο μέλλον; Έρχεται το Hyperloop στο Μόναχο

Ταξίδι στο μέλλον; Έρχεται το Hyperloop στο Μόναχο

Το Hyperloop ως σύστημα μεταφοράς εξακολουθεί να αποτελεί ένα όραμα για την κινητικότητα του μέλλοντος. Στο Ottobrunn κοντά στο Μόναχο, ωστόσο, η έρευνα κάνει τώρα ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της κατασκευής, η πίστα δοκιμών Hyperloop στο Ottobrunn κοντά στο Μόναχο είναι έτοιμη.

Αρχικά, μήκους 24 μέτρων, θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή του συστήματος μεταφοράς, στο οποίο οι επιβάτες θα ταξιδεύουν στο μέλλον μέσα σε κάψουλες σε έναν σε μεγάλο βαθμό αέρινο σωλήνα με ταχύτητα περίπου 850 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκτός από τον τσιμεντένιο σωλήνα κενού, η πίστα δοκιμών περιλαμβάνει ένα επιβατικό όχημα πλήρους μεγέθους.

Σύμφωνα με το TUM, πρόκειται για την πρώτη πίστα δοκιμών πραγματικού μεγέθους στην Ευρώπη, η οποία είναι πλήρως πιστοποιημένη για τη λειτουργία επιβατών.

 

Το TU του Μονάχου έχει το δικό του πρόγραμμα Hyperloop

Ο επιχειρηματίας Elon Musk ανέπτυξε την ιδέα και διοργάνωσε διαγωνισμούς για φοιτητές σε όλο τον κόσμο πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Οι ομάδες του TUM ήταν πάντα επιτυχημένες και, σύμφωνα με το TUM, ήρθαν πρώτες σε όλους τους διαγωνισμούς.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για το σύστημα μεταφοράς εδράζεται σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα Hyperloop στο TUM.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Ατζέντας Υψηλής Τεχνολογίας της Βαυαρίας από το 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ελεύθερο Κράτος της Βαυαρίας.

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης