Μοναδικό στην Ευρώπη: Γνωρίστε το γερμανικό ιππήλατο τραμ

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία, Άμαξα, δύο άλογα

Η Ένωση συλλέγει δωρεές – Σιδηροδρομική γραμμή στο χείλος του γκρεμού: το ιππήλατο τραμ πλήττεται από την άνοδο του αναχώματος…

Μια μοναδική σιδηροδρομική διαδρομή στην Ευρώπη θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Ο λόγος είναι η ανύψωση ενός αναχώματος.

Στο νησί Spiekeroog της Ανατολικής Φρίσης, υπάρχει από το 1885 μια μοναδική σε όλη την Ευρώπη σιδηροδρομική γραμμή: εκεί, άλογα τραβούν τα βαγόνια του τρένου από τον πρώην σταθμό στο χωριό του νησιού προς το Westend πάνω στις ράγες.

Όμως αυτή η μοναδική εμπειρία απειλείται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Bild”, η διαδρομή θα μπορούσε να συντομευτεί σε λίγα χρόνια και μαζί με αυτήν ο χρόνος διαδρομής των περίπου 15 λεπτών.

Ο λόγος για αυτό είναι η ανύψωση ενός αναχώματος. Για την επέκταση της διαδρομής του ιστορικού ιππήλατου τραμ απαιτούνται περίπου 500.000 ευρώ.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Νέες ράγες και στρωτήρες έχουν ήδη αγοραστεί από την ένωση του μουσείου, αλλά το έργο επηρεάζει επίσης το Εθνικό Πάρκο της Θάλασσας Wadden.

Η σχεδιαζόμενη επέκταση της γραμμής είναι πολύ δαπανηρή και η διαδικασία έγκρισης είναι “πολύ περίπλοκη”, σύμφωνα με την ένωση μουσείων.

Περίπου 10.000 επισκέπτες του νησιού χρησιμοποιούν το σιδηρόδρομο κάθε χρόνο, σύμφωνα με την NDR.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ιππήλατου τραμ, αλλά και για την ανακαίνιση του ιστορικού υπόστεγου διάσωσης του 1909 στα δυτικά ως νέου τερματικού σταθμού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης