Ταξινομήθηκε στη Γερμανία το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

Newsroom

Updated on:

Ζητούνται επειγόντως οδηγοί φορτηγών στη Γερμανία

Το πρώτο φορτηγό υδρογόνου κανονικής εργοστασιακής παραγωγής (όχι πρωτότυπο) πήρε έγκριση κυκλοφορίας στη Γερμανία και παραδόθηκε στον πρώτο πελάτη. την εταιρεία Hylane.

Πρόκειται για το φορτηγό «XCIENT Fuel Cell» της Hyundai, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελβετία από το 2020 σε συνολικά 60 μονάδες.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χιλιομετρική εμβέλεια περί τα 400 χιλιόμετρα, είναι δηλαδή κατάλληλο για περιφερειακές μεταφορές και διανομές αγαθών και φέρει ράμπα φόρτωσης στο πίσω μέρος.

Το υδρογόνο είναι αποθηκευμένο σε 7 μπουκάλες συνολικής χωρητικότητας 31 κιλών, οι οποίες γεμίζουν σε 8 μέχρι 20 λεπτά της ώρας, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το υδρογόνο οδηγείται στις κυψέλες καυσίμου για τη μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια. Η συνολική παραγόμενη ισχύς είναι 180 kW.

Κατά την παράδοση του πρώτου φορτηγού υδρογόνου στην εταιρεία HYLANE παραβρέθηκε και ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Volker Wissing, όπου και αναφέρθηκε στη σημασία του υδρογόνου για τη μετάβαση των φορτηγών στα εναλλακτικά καύσιμα και στην απαλλαγή των αυτοκινητόδρομων από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: ΤΡΟΧΟΙ & TIR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης