Το τελευταίο ταξίδι του U17: Το υποβρύχιο ταξιδεύει στη Γερμανία

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεταφορικά μέσα που έχει δει ποτέ ο Ρήνος. Το U17 (αναγνωριστικό πλοίου S196) σταμάτησε στο λιμάνι του Ντούισμπουργκ την Παρασκευή στο τελευταίο του ταξίδι μετά από χιλιάδες ναυτικά μίλια. Παίρνει ανάσα για την περαιτέρω περιήγηση κατά μήκος του ποταμού, πέρα από την Κολωνία, προς το νότο…

Το σχεδόν 50 ετών υποβρύχιο (μήκους 48 μέτρων και βάρους 500 τόνων) του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί το ταξίδι του που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα και αργότερα θα βρει τον τελικό του προορισμό στο Μουσείο Τεχνολογίας του Σίνσχαϊμ. Κοντά στο Κονκόρντ, το Τουπόλεφ.

Στην αρχή, ήταν μια ιδέα που μετατράπηκε σε μια περιπέτεια logistics με εξαψήφιο κόστος.

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος φρεγάτας Jürgen Weber (68) που ο ίδιος έπλευσε ως κυβερνήτης στα μοντέλα “Class 206 Alpha”, λέει στη BILD: “Πολλοί πρώην ναυτικοί συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο τεχνικό θαύμα δεν άξιζε να σκουριάσει στη μάντρα, θα έπρεπε να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές.

Το σκάφος είναι ιστορία, μετά τον πόλεμο ήταν ένα από τα δύο πρώτα γερμανικά σκάφη που διέσχισαν τον Ατλαντικό για τις ΗΠΑ”.

Τα μέλη του υποβρυχίου “U17” ασχολήθηκαν για χρόνια με τις δυνατότητες διάσωσής του, βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο του επικεφαλής του μουσείου Dr Hermann Layher (67).

Ο ίδιος: “Το έργο της μεταφοράς του ήταν στην πραγματικότητα αδύνατο. Τώρα το καταφέρνουμε χάρη σε μια αφοσιωμένη εταιρεία μεταφορών και πολλούς βοηθούς.

Η διαδικασία: Ένας γερανός 900 τόνων σήκωσε το πολεμικό σκάφος στον αέρα στο Κίελο. Μια τελευταία περιήγηση σε πλωτό πέρασε από τα νησιά της Ανατολικής Φρισίας (συμπεριλαμβανομένου του Wangerooge), στην Ολλανδία και αργότερα στη γερμανική γωνία κοντά στο Koblenz.

Στο Speyer, 100 τόνοι μπαταριών θα αφαιρεθούν στη συνέχεια για να καταστεί δυνατή η οδική μεταφορά βαρέων οχημάτων στο Sinsheim.

Μέχρι το U17 να φτάσει στον προορισμό του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν το μεγάλο ταξίδι σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου στην ιστοσελίδα www.technik-museum.de και να συμβάλλουν στη συντήρησή του με δωρεές.

Οι φίλοι του υποβρυχίου και πρώην ναυτικοί του U17 έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα εγκαταλείψουν.

Γιατί μέσα στον ατσάλινο γίγαντα, ο χρόνος μοιάζει να έχει σχεδόν σταματήσει. Ακόμα και κάποια μαξιλάρια από τις ενεργές ημέρες είναι ακόμα εκεί.

Μέχρι την έναρξη της έκθεσης (από το 2024), όλα θα πρέπει να έχουν καθαριστεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης