Η D. Telekom διπλασιάζει τις ταχύτητες λήψης κινητών στη Autobahn

Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να κατασκευάσει 400 πρόσθετες κεραίες ραδιοεπικοινωνίας κατά μήκος του γερμανικού αυτοκινητόδρομου μέχρι το 2027, επεκτείνοντας σημαντικά τη λήψη τηλεφώνου και την κάλυψη 4G και υπερβαίνοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις επέκτασης που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Η Deutsche Telekom θα κατασκευάσει 400 ραδιοπύργους στον αυτοκινητόδρομο

Ο γερμανικός πάροχος επικοινωνιών, η Deutsche Telekom, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την Bundesautobahn (ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος) για τη βελτίωση της τηλεφωνικής λήψης και την ελαχιστοποίηση των νεκρών ζωνών κινητής τηλεφωνίας κατά μήκος των 13.000 χιλιομέτρων των δρόμων που διασχίζουν τη χώρα.

Η Deutsche Telekom διαθέτει σήμερα 6.000 θέσεις ιστών κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. Μέχρι το 2027, η διεθνής εταιρεία θα κατασκευάσει επιπλέον 400.

Οι υπάρχουσες θέσεις ιστών θα εκσυγχρονιστούν επίσης και το όλο έργο αναμένεται να αυξήσει τους ρυθμούς μετάδοσης από τουλάχιστον 100 megabits ανά δευτερόλεπτο σε έως και 200 megabits ανά δευτερόλεπτο μέχρι το τέλος του 2027.

Το σχέδιο επέκτασης ιστών υπερβαίνει τις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε η γερμανική κυβέρνηση το 2019, κάθε φορέας εκμετάλλευσης δικτύου στη Γερμανία έπρεπε να καλύψει όλες τις Autobahnen με τουλάχιστον 100 megabits ανά δευτερόλεπτο από τις αρχές του 2023.

Η Deutsche Telekom, η Vodafone και η Telefónica (O2) αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες διαδικτύου τους καλύπτουν ήδη αυτή τη ζήτηση, αν και η ρυθμιστική αρχή δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν αυτό ισχύει ή όχι.

Με το νέο σχέδιο επέκτασης των ραδιοσταθμών, η Deutsche Telekom είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί τις ελάχιστες απαιτήσεις megabits ανά δευτερόλεπτο που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Η Autobahn GmbH θα βοηθήσει την εταιρεία να εντοπίσει τις νέες θέσεις και θα παράσχει στην Telekom γη που γειτνιάζει άμεσα με τον αυτοκινητόδρομο, ενώ προτρέπει τη Vodafone και την Telefónica να συνάψουν παρόμοιες συμβάσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης