Τι κρύβεται από πίσω; Η Mastercard πληρώνει σε πελάτες 300 ευρώ

Τι κρύβεται από πίσω; Η Mastercard πληρώνει σε πελάτες 300 ευρώ

300 ευρώ από τη Mastercard; Χιλιάδες πελάτες του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών έχουν λάβει αυτή την ασυνήθιστη προσφορά. Αποκαλύπτουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτό.

Αρκετές χιλιάδες πελάτες από τη Γερμανία έλαβαν πρόσφατα μια περίεργη προσφορά από τη Mastercard

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών διατύπωσε την προοπτική πληρωμής 300 ευρώ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα “Προσφορά διακανονισμού – Διαρροή δεδομένων Mastercard Priceless Specials”, όπως αναφέρει το Der Spiegel.

Ωστόσο, αυτό που ακούγεται σαν ένα συνηθισμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου spam, έχει ένα πραγματικά σημαντικό υπόβαθρο.

Σε μια διαρροή δεδομένων το καλοκαίρι του 2019, συνολικά περισσότερες από 89.400 καταχωρίσεις ευαίσθητων δεδομένων πελατών είχαν εμφανιστεί σε ένα διαδικτυακό φόρουμ.

Αυτό περιελάμβανε πλήρεις αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου.

Εκείνη την εποχή, επηρεάστηκαν οι πελάτες ενός προγράμματος μπόνους της Mastercard, στο οποίο οι πελάτες λάμβαναν τα λεγόμενα “νομίσματα” για τις αγορές τους και μπορούσαν αργότερα να τα ανταλλάξουν με ανταμοιβές.

Κατά τη διάρκεια της διαρροής δεδομένων, οι τράπεζες προσφέρθηκαν επίσης να ανταλλάξουν τις πληγείσες κάρτες.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η προσφορά των 300 ευρώ έγινε σε περίπου 2000 πελάτες στη Γερμανία, οι οποίοι προσέφυγαν και εκπροσωπήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Προστασία Δεδομένων (EuGD).

Οι νέοι πελάτες δεν μπορούν πλέον να ενταχθούν στον διακανονισμό.

Οι θιγόμενοι πελάτες μπορούν να αναμένουν πληρωμή στις αρχές Μαΐου. Η Mastercard Europe θα καταβάλει μάλιστα συνολικά περίπου 400 ευρώ ανά διακανονισμό, το ένα τέταρτο των οποίων, ωστόσο, θα πάει στην EuGD.

Εάν τα 300 ευρώ δεν είναι αρκετά, μπορούν επίσης να αρνηθούν να υπογράψουν και να καταθέσουν οι ίδιοι μήνυση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης