Τι πρέπει να κάνετε και να πείτε αν αρρωστήσετε στη Γερμανία;

Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που πολλοί από εμάς θα βήχουμε και θα φυσάμε τη μύτη μας. Αν αισθάνεστε λίγο άρρωστοι, δείτε εδώ τις γερμανικές λέξεις που θα χρειαστείτε και μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε.

Corona – Στα γερμανικά, ο κορονοϊός ονομάζεται αναφέρεται περισσότερο ως Corona. Οι κανόνες αυτοαπομόνωσης και καραντίνας (Quarantänepflicht) ποικίλλουν επί του παρόντος από κρατίδιο σε κρατίδιο, αλλά αν το τεστ σας είναι θετικό για Covid, θα πρέπει γενικά να απομονωθείτε για τουλάχιστον πέντε το πολύ 10 ημέρες.

Eine Erkältung – αυτός είναι ο γερμανικός όρος για το κοινό κρυολόγημα. Μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους “έχω κρυολόγημα” λέγοντας είτε: ich habe eine Erkältung ή ich bin erkältet.

Το κρυολόγημα συνήθως συνεπάγεται με το eine laufende Nase – “μια μύτη που τρέχει” – γι’ αυτό φροντίστε να έχετε στο σπίτι σας μια καλή ποσότητα Taschentücher (χαρτομάντιλα).

Εάν έχετε verstopfte Nase (βουλωμένη μύτη) μπορείτε να αγοράσετε ένα Nasenspray (ρινικό σπρέι) από το φαρμακείο της περιοχής σας.

Τι πρέπει να κάνετε και να πείτε αν αρρωστήσετε στη Γερμανία;
Τι να κάνετε αν αρρωστήσετε στη Γερμανία; | By D-Keine

Όμως στη Γερμανία, επειδή μόνο τα φαρμακεία μπορούν να πωλούν φάρμακα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Apotheke (φαρμακείο) αν θέλετε να πάρετε κάτι πιο δυνατό.

Ο φαρμακοποιός θα χρειαστεί συνήθως να σας ρωτήσει τα συμπτώματά σας, ρωτώντας σας: Welche Symptome haben Sie?

Εάν έχετε κρυολόγημα, μπορεί να έχετε Halsschmerzen ή Halsweh (πονόλαιμος), Kopfschmerzen (πονοκέφαλος) ή Husten (βήχας).

Για πονόλαιμο, μπορεί να σας χορηγηθεί Halstabletten ή Halsbonbon (παστίλιες για το λαιμό).

Αν αγοράζετε φάρμακο για το βήχα, πιθανόν να σας ρωτήσουν αν έχετε ξηρό, θωρακικό βήχα – Reizhusten – ή αν πρόκειται για produktiver Husten (υγρός, παραγωγικός βήχας).

Εάν έχετε ένα από αυτά μπορεί να χρειαστείτε κάποιο Hustensaft ή Hustensirup (φάρμακο για το βήχα).

Κατά την επιλογή του Medikamente (φαρμάκου) σας, ο φαρμακοποιός μπορεί να σας κάνει μερικές ερωτήσεις, όπως

Sind Sie mit diesen Medikamenten vertraut? = Γνωρίζετε αυτό το φάρμακο;

Haben Sie irgendwelche Unverträglichkeiten; Έχετε τυχόν αλλεργίες σε κάποια φάρμακα;

Θα σας ενημερώσουν επίσης για τυχόν Nebenwirkungen (παρενέργειες) που μπορεί να έχει το φάρμακο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.