Το Κοινοβούλιο και η Κρατική Καγκελαρία μειώνουν τη θερμοκρασία

Λόγω της τεταμένης κατάστασης του ενεργειακού εφοδιασμού, το Κοινοβούλιο της Βαυαρίας και η Κρατική Καγκελαρία σχεδιάζουν να μειώσουν τη θερμοκρασία των κτιρίων τους για το χειμώνα.

Το κοινοβούλιο ενημέρωσε την Deutsche Presse-Agentur ότι η θερμοκρασία του συστήματος θέρμανσης πρόκειται να μειωθεί σταδιακά στους 20 βαθμούς. Η Κρατική Καγκελαρία απάντησε επίσης αναλόγως σε σχετικό αίτημα – αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

“Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα ενεργειακή κατάσταση, η θερμοκρασία έχει ήδη μειωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες και η σκίαση της νότιας πρόσοψης έχει βελτιστοποιηθεί με την εφαρμογή φύλλων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Κρατικής Καγκελαρίας.

Στο κρατικό κοινοβούλιο, η ικανότητα ψύξης στις ψυχόμενες αίθουσες τεχνικών, εκδηλώσεων και συνεδριάσεων προσαρμόστηκε στους 26 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ανακαίνιση του Maximilianeum με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας

Περαιτέρω δυνατότητες βελτιστοποίησης εξετάζονται και στα δύο κτίρια. Το Κρατικό Κοινοβούλιο και η Κρατική Καγκελαρία αναφέρονται επίσης σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και σε ανακαινίσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ως παράδειγμα, εκπρόσωπος ανέφερε τη χρήση φωτισμού LED, ανιχνευτών κίνησης, ανάκτησης θερμότητας και ηλιακών συστημάτων.

Στα λίγα γραφεία με παροχή νερού, το ζεστό νερό έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια, και στο μέλλον θα χρησιμοποιείται μόνο κρύο νερό στις εγκαταστάσεις υγιεινής – εφόσον αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα από άποψη υγιεινής.

Το 148 ετών Maximilianeum, όπου εργάζεται κυρίως το κοινοβούλιο, ανακαινίζεται επί του παρόντος με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η είσοδος της Κρατικής Καγκελαρίας ανακαινίζεται επίσης και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. “Επιπλέον, προκηρύσσεται διαγωνισμός για ένα νέο τηλεφωνικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.