Το πιο δημοφιλές όνομα στο Βερολίνο είναι… Αραβικό!

Το 2022, το Mohammed (Μωάμεθ) αντικατέστησε το Noah ως το πιο δημοφιλές πρώτο όνομα για τα νεογέννητα στο Βερολίνο. Τα περισσότερα κορίτσια ονομάζονται Σοφία, Αιμιλία και Έμμα.

Στο Βερολίνο, το πιο δημοφιλές πρώτο όνομα για τα αγόρια το 2022 ήταν το Mohammed – αντικαθιστώντας το Noah, το οποίο υποχώρησε στη δεύτερη θέση. Ο Αδάμ προσγειώθηκε στην τρίτη θέση.

Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο των πιο συνηθισμένων πρώτων ονομάτων που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Εταιρεία Γερμανικής Γλώσσας (GfdS) στο Βισμπάντεν.

Δείτε επίσης: Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Για τα κορίτσια, η Σοφία ήταν το πιο δημοφιλές στο Βερολίνο, ακολουθούμενη από την Αιμιλία και την Έμμα.

Σε παγγερμανικό επίπεδο, η Emilia και ο Noah ηγούνται του καταλόγου των πιο δημοφιλών βρεφικών ονομάτων. Βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Noah μάλιστα διατηρεί την πρώτη θέση από το 2019. Στην κατηγορία των κοριτσιών ακολουθούν η Σοφία καθώς και η Έμμα, ενώ στην κατηγορία των αγοριών τα Ματέο και Λεόν.

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, για παράδειγμα, η μεγάλη οικογένεια Lauterbach σκέφτηκε κάτι ιδιαίτερο και ονόμασε το μικρότερο μέλος της με το όνομα του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του Karl Lauterbach στην κατάστασή τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό εδώ.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μικρή κινητικότητα στις λίστες των ονομάτων. Μεταξύ των αγοριών, ο Finn και ο Paul διατηρούνται στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Τα Elias και Emil γλίστρησαν μία θέση στη δημοτικότητα, περνώντας το Luca, το οποίο επιλέγεται λιγότερο συχνά για μωρά και βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση.

Το Louis ή Luis είναι το ένατο πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια, μπροστά από το Henry.

Το GfdS δημοσιεύει τον κατάλογό του από το 1977, με βάση στοιχεία από περισσότερα από 750 ληξιαρχεία που υπέβαλαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ατομικά ονόματα.

Με τον τρόπο αυτό καταγράφεται πάνω από το 90% όλων των ονομάτων που δόθηκαν πέρυσι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης