Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Τα Noah και Sophia/Sofia ήταν τα πιο δημοφιλή μωρουδιακά ονόματα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη το 2022. Όπως και το προηγούμενο έτος, κατέλαβαν την πρώτη θέση σε έναν κατάλογο με τα πιο συνηθισμένα μικρά ονόματα, ανακοίνωσε η Εταιρεία για τη Γερμανική Γλώσσα (GfdS).

Μεταξύ των κοριτσιών, η Λίνα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας την Εμίλια. Όπως και πέρυσι, το Emma ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές όνομα για τα νεογέννητα κορίτσια.

Μεταξύ των αγοριών, το Leon και το Mattheo/Matteo ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση – όπως και το προηγούμενο έτος.

Σε παγγερμανικό επίπεδο, τα Emilia και Noah ήταν τα πιο δημοφιλή ονόματα για μωρά. Μεταξύ των κοριτσιών, η Sophia/Sofia και η Emma ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Μεταξύ των αγοριών – όπως και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη – τα Leon και Mattheo/Matteo βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Οι κατάλογοι βασίζονται σε στοιχεία από περισσότερα από 750 ληξιαρχεία, τα οποία, σύμφωνα με το GfdS, είχαν υποβάλει σχεδόν ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις ονομάτων.

Συνολικά, τα δέκα δημοφιλέστερα πρώτα ονόματα αποδεικνύονται πολύ σταθερά: Οι νέοι γονείς εξακολουθούν να προτιμούν να δίνουν στα παιδιά τους σύντομα ή πολύ σύντομα ονόματα – συχνά με πολλά φωνήεντα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης