ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Tui αναστέλλει τις τουριστικές πτήσεις προς τη Ρόδο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γιατί οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία είναι τόσο ακριβές;

Ο ταξιδιωτικός γίγαντας Tui ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει όλες τις επιβατικές πτήσεις του προς το ελληνικό νησί της Ρόδου, όπου μαίνονται δασικές πυρκαγιές εδώ και αρκετές ημέρες…

“Μέχρι την Τρίτη, δεν θα πετάξουν άλλοι νέοι τουρίστες” στο νησί από τον γερμανικό όμιλο, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος Linda Jonczyk, προσθέτοντας ότι κενά αεροπλάνα εξακολουθούν να πετούν για να βοηθήσουν στην εκκένωση των χιλιάδων τουριστών που επλήγησαν.

“Ο όμιλος Tui έχει αυτή τη στιγμή περίπου 40.000 τουρίστες στο νησί της Ρόδου, εκ των οποίων οι 7.800 έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και έπρεπε να απομακρυνθούν σε κέντρα υποδοχής ή ξενοδοχεία”, δήλωσε η ίδια.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Jet2 δήλωσε επίσης την Κυριακή ότι ακύρωσε “όλες τις πτήσεις και τις διακοπές που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα για τη Ρόδο”.

Πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της στο Twitter ότι θα πετάξει με τα πέντε αεροσκάφη που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πάνε στη Ρόδο “χωρίς να υπάρχουν πελάτες στο αεροσκάφος, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τους πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση τους”.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet δήλωσε ότι λειτουργεί κανονικά, αλλά “θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση”.

Περίπου 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ή τα ξενοδοχεία τους στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω των πυρκαγιών.

 

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης