Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η Στουτγάρδη έχει τον πιο επικίνδυνο Σ.Σ

Σπασμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, επιθέσεις με μαχαίρι, σεξουαλικά αδικήματα: ο κατάλογος των εγκλημάτων που διαπράττονται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βάδης-Βυρτεμβέργης είναι μακρύς…

Η βία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει αυξηθεί πρόσφατα κατακόρυφα.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή του AfD στην Μπούντεσταγκ Μάρτιν Χες, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στα νοτιοδυτικά αυξήθηκε κατά 42% σε 2.538 περιπτώσεις πέρυσι.

Ο αριθμός των περιουσιακών αδικημάτων αυξήθηκε ακόμη και κατά περίπου 93% την ίδια περίοδο, όπως αναφέρει το υπουργείο με αναφορά σε στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα βίαια εγκλήματα συμβαίνουν συχνότερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται στη λήξη των κανόνων Corona.

Περισσότερα εγκλήματα μετά τη λήξη των κανόνων Corona

Η εγκληματικότητα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας αυξήθηκε σημαντικά σε όλα τα κρατίδια.

Οι υλικές ζημιές αυξήθηκαν κατά 23% σε 4.952 αδικήματα, τα σεξουαλικά αδικήματα αυξήθηκαν κατά 5% σε 214 αδικήματα, τα αδικήματα για ναρκωτικά κατά 16% σε 1.790 και τα αδικήματα για όπλα κατά σχεδόν 12% σε 94 αδικήματα.

Τα περισσότερα βίαια αδικήματα σημειώνονται στον κεντρικό σταθμό της Στουτγάρδης

Ο βουλευτής του AfD και επί σειρά ετών αστυνομικός Hess αποδίδει την αύξηση της εγκληματικότητας στην “ανεξέλεγκτη μετανάστευση”.

Ζητά μια “αξιόπιστη έκθεση κατάστασης για το υπόβαθρο της αυξανόμενης βίας”.

“Παρεμπιπτόντως, είναι άκρως αντιφατικό να θέλει κανείς να αναγκάσει τους πολίτες να επιβιβαστούν στα τρένα, αλλά στη συνέχεια να μην είναι σε θέση ή πρόθυμος να φροντίσει για την ασφάλειά τους”, δήλωσε.

Η Στουτγάρδη είναι ο σταθμός με τα περισσότερα βίαια αδικήματα, με 286 περιπτώσεις, μπροστά από τους σταθμούς στο Μανχάιμ (180) και το Φράιμπουργκ (156).

Το Μανχάιμ, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στην κορυφή της αρνητικής λίστας για αδικήματα κατά των ναρκωτικών (274), αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (368) και αδικήματα κατά των όπλων (15).

Σε δώδεκα περιπτώσεις άνθρωποι σπρώχτηκαν στις ράγες

Όσον αφορά τα σεξουαλικά αδικήματα, ο σχετικά μικρός σιδηροδρομικός σταθμός στην περιοχή Bad Cannstatt της Στουτγάρδης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με οκτώ περιπτώσεις.

Ο σταθμός της Στουτγάρδης έχει κατά μέσο όρο 255.000 επιβάτες την ημέρα, ο σταθμός του Μανχάιμ 118.000 και ο σταθμός του Bad Cannstatt 62.000.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο, 46 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς το 2022, σε σύγκριση με 34 το προηγούμενο έτος. Υπάλληλοι της Deutsche Bahn δέχθηκαν 266 επιθέσεις εν ώρα υπηρεσίας πέρυσι.

Σύμφωνα με την απάντηση στην ερώτηση, καταγράφηκαν επίσης πέρυσι 12 περιπτώσεις κατά τις οποίες άνθρωποι σπρώχτηκαν στις γραμμές.

Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων παραβιάστηκαν 57 φορές σε σταθμούς. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε επίσης 53 βίαια αδικήματα με μαχαίρια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης