Η Βαυαρία αποφασίζει πρόγραμμα στήριξης για κολυμβητήρια

Γερμανία: Προπονητής κακοποιούσε σεξουαλικά αθλήτριες κολύμβησης

Λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που δεν κολυμπούν στη Βαυαρία, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ένα πρόγραμμα στήριξης για πισίνες και κολυμβητήρια…

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας θέλει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των παιδιών που δεν κολυμπούν.

Με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, οι δήμοι πρόκειται να υποστηριχθούν στην κατασκευή σχολικών κολυμβητηρίων καθώς και στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό δημοτικών κολυμβητηρίων.

Ομοίως, τα κολυμβητήρια που ανήκουν σε συλλόγους πρόκειται να λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση και το πρόγραμμα Seepferdchen πρόκειται να επανέλθει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Πρόγραμμα στήριξης στη Βαυαρία λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που δεν κολυμπούν

“Η κολυμβητική ικανότητα των νέων αποτελεί σημαντικό μέλημα της κυβέρνησης του κρατιδίου”, δήλωσε την Τρίτη στο Μόναχο ο Florian Herrmann (CSU), επικεφαλής της κρατικής καγκελαρίας, σύμφωνα με το dpa.

Αιτιολόγησε τη χρηματοδότηση με τον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών της Βαυαρίας που δεν κολυμπούν.

Σύμφωνα με μια έρευνα του περασμένου έτους, ο αριθμός των παιδιών του δημοτικού που δεν μπορούν να κολυμπήσουν ανά τάξη διπλασιάστηκε από το 2017 έως το 2022 από το 10% στο 20%.

Το πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα συνολικά για το σκοπό αυτό παρέμεινε αρχικά ανοιχτό.

Όταν ρωτήθηκε, ο Herrmann επεσήμανε μόνο ότι πρόκειται για μια πολύ σύνθετη δομή χρηματοδότησης στην οποία ο συγκεκριμένος συνολικός όγκος δεν είναι καθοριστικός.

Αντίθετα, ο στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους δήμους, ώστε να αποφασίσουν να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν.

Ανάλογα με τη ζήτηση των δήμων, το ποσό χρηματοδότησης θα παρέχεται από την κρατική κυβέρνηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης