Η Βαυαρία στηρίζει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Η Βαυαρία στηρίζει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Η Βαυαρία υποστηρίζει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών: Ο υπουργός Εσωτερικών Joachim Herrmann αποχαιρετά είκοσι άτομα από σχολές πυροσβεστικής και εθελοντικές πυροσβεστικές δυνάμεις – βοήθεια και διασυνοριακή συνεργασία εξαιρετικής σημασίας..

Το κρατίδιο της Βαυαρίας στέλνει βαυαρικό πυροσβεστικό σώμα στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτικής προστασίας της ΕΕ: “Είκοσι ομάδες από τις κρατικές σχολές πυροσβεστικού σώματος και, κυρίως, από τα εθελοντικά πυροσβεστικά μας σώματα θα συμμετέχουν ενεργά στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην ελληνική χερσόνησο της Πελοποννήσου για ένα δεκαπενθήμερο”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας της Βαυαρίας, Joachim Herrmann, κατά τη τελετή αποχαιρετισμού της αυτοκινητοπομπής στο Μόναχο.

YouTube video

Εκτός από την ομάδα, στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ειδικά οχήματα και εξοπλισμός από τη Βαυαρία. “Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, τα τελευταία χρόνια δείχνουν πόσο σημαντική είναι η αμοιβαία βοήθεια και η διασυνοριακή συνεργασία. Η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ είναι εξαιρετικής σημασίας για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις”, δήλωσε ο Hermann. Απευθυνόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ο υπουργός είπε: “Σας ευχαριστώ για αυτή την τόσο σημαντική και ανιδιοτελή δέσμευση. Επιστρέψτε σώοι και ασφαλείς”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, η ΕΕ υποστηρίζει τις μεσογειακές περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις δασικές πυρκαγιές.

Εκτός από τη Γερμανία, άλλα 10 κράτη μέλη – Αυστρία, Πολωνία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Σλοβακία, Λετονία και Νορβηγία και Ρουμανία – συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχουσες χώρες θα στείλουν περίπου 450 Ευρωπαίους πυροσβέστες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του προγράμματος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να παράσχουν υποστήριξη.

Bild Urheber Sebastian Widmann

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης