Χάος στους ασφαλιστές υγείας: Εταιρεία IT αναμένει προβλήματα

Κανένα σημάδι βελτίωσης για τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, τα δεδομένα των οποίων διαχειρίζονται σε κέντρο δεδομένων του Μονάχου. Τώρα η εταιρεία που δέχθηκε επίθεση από χάκερς μιλάει..

Μετά την επίθεση χάκερ σε κέντρο δεδομένων του Μονάχου, εκατομμύρια πελάτες ασφαλίσεων υγείας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο λόγος: Στο κέντρο δεδομένων Neuperlach, στο οποίο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά η επίθεση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής Bitmarck επεξεργάζεται τα δεδομένα πολλών μεγάλων γερμανικών εταιρειών υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας, όπως η DAK, η hkk και ορισμένα εταιρικά ταμεία ασφάλισης υγείας.

Επειδή η Bitmarck διαχειρίζεται τα συστήματα ορισμένων μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών υγείας, τα κέντρα εξυπηρέτησης τους αντιμετώπιζαν καθυστερήσεις, διακοπές και περιορισμούς επί εβδομάδες.

Οι πελάτες το αισθάνονται αυτό, για παράδειγμα, όταν οι απαντήσεις στα ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά ερωτήματά τους προς τους ασφαλιστές υγείας τους διαρκούν αισθητά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την “Taz”, η Bitmarck εργάζεται με τα δεδομένα περίπου 25 εκατομμυρίων ασφαλισμένων στη Γερμανία.

Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από την επίθεση χάκερ σε εταιρεία του Μονάχου

Εξαιτίας της επίθεσης, το υπόβαθρο της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής αναγκάστηκε να κλείσει τα συστήματά του πριν από δύο εβδομάδες για λόγους ασφαλείας και να αποσυνδέσει το κέντρο δεδομένων του Μονάχου από το δίκτυο.

Σε έναν ιστότοπο που ενημερώθηκε την Παρασκευή με ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, η εταιρεία δηλώνει τώρα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην τοποθεσία του Μονάχου θα συνεχιστεί πιθανότατα για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής, ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής υποστηρίζεται επίσης από ειδικούς της κρατικής αστυνομίας της Βαυαρίας για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Bitmarck, η οποία έχει την πραγματική της έδρα στο Έσσεν, δεν επηρεάστηκαν συγκεκριμένα δεδομένα πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης