Γερμανία: Χιλιάδες επιθέσεις εναντίον Ουκρανών στο Βερολίνο

Ξανά και ξανά, πρόσφυγες από την Ουκρανία γίνονται θύματα επιθέσεων στο Βερολίνο. Τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί – και είναι υψηλοί….

Δύο Ουκρανές προσβάλλονται και ξυλοκοπούνται από τρεις ρωσόφωνους άνδρες στο μετρό.

Έξι άνδρες επιτίθενται σε έναν Ουκρανό στο σταθμό Friedrichstraße με γροθιές, κλωτσιές και ένα γυάλινο μπουκάλι.

Δύο ρωσόφωνοι επιτιθέμενοι χτυπούν αναίσθητο έναν νεαρό πρόσφυγα από τη Χερσώνα.

Τρεις επιθέσεις που είναι προφανώς συμπτωματικές: Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο κίνδυνος για ένα άτομο από την Ουκρανία να πέσει θύμα επίθεσης στο Βερολίνο ήταν πάνω από δυόμισι φορές υψηλότερος σε σύγκριση με το ποσοστό στο συνολικό πληθυσμό.

3.250 επιθέσεις στο Βερολίνο σε ένα χρόνο

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Γερουσίας και της αστυνομίας σε ερώτηση των βουλευτών των Πρασίνων Catrin Wahlen και Vasili Franco.

Το ποσοστό των απειλών είναι επίσης σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο, δήλωσε ο Φράνκο. Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ένα “υψηλότερο επίπεδο εγκλημάτων μίσους”.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 έως τον φετινό Φεβρουάριο, η αστυνομία κατέγραψε 3.250 εγκλήματα στα οποία τουλάχιστον ένα άτομο από την Ουκρανία έπαθε κακό.

Κλοπή, επίθεση, απάτη, απειλές

Ο μεγάλος αριθμός των αδικημάτων ήταν ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές Mitte (640) και Charlottenburg-Wilmersdorf (484). Στις υπόλοιπες περιφέρειες, ο αριθμός ήταν σημαντικά χαμηλότερος.

Υπήρξε υψηλή συχνότητα κλοπών (1.294), ακολουθούμενη από σωματικές βλάβες (704), απάτες (301), απειλές (234) και εξύβριση (117).

Για περίπου 1.200 από τα συνολικά 3.250 καταγεγραμμένα αδικήματα, η αστυνομία βρήκε τον ύποπτο δράστη.

Τα αδικήματα αυτά αφορούσαν συχνά σωματικές βλάβες (575), απειλές (187) και προσβολές (86).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης