Δημόσιος υπάλληλος αργεί 816 ημέρες – και διατηρεί τη δουλειά του

Επειδή ένας δημόσιος υπάλληλος εμφανιζόταν για χρόνια αργοπορημένος στα καθήκοντά του, ήθελαν να τον απολύσουν. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο, αυτό δεν είναι νόμιμο…

Στους δημοσίους υπαλλήλους αρέσει να το παίρνουν χαλαρά. Μια ιστορία που οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αρέσκονται να λένε ο ένας στον άλλον όταν ξεσπούν για τη δική τους ασφυκτική δουλειά πίνοντας καφέ με συναδέλφους.

Στην περίπτωση ενός δημόσιου υπαλλήλου της Ομοσπονδιακής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (Bafin), ωστόσο, αυτή η αφήγηση δεν φαίνεται να ανήκει στη σφαίρα των μύθων.

Όταν ο διαβόητος αργοπορημένος είδε τελικά την πόρτα της εξόδου, άσκησε έφεση – με επιτυχία. Του επιτρέπεται να παραμείνει στη δημόσια υπηρεσία.

Ο άνθρωπος είχε αργήσει 816 ημέρες μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η έκταση της αργοπορίας του: 1614 ώρες.

Όπως αναφέρει το “Der Spiegel”, η Bafin κίνησε λοιπόν πειθαρχική διαδικασία εναντίον του και τελικά κατέθεσε πειθαρχική προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο του Ντίσελντορφ.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος απομακρύνθηκε από την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Η έφεση κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκε από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Μίνστερ, όχι όμως και από το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο.

Η επιχειρηματολογία ότι η εσκεμμένη απουσία σε τμήματα εργάσιμων ημερών, η οποία αθροίζει ένα συγκρίσιμο χρονικό διάστημα με την απουσία πολλών μηνών, υποδηλώνει το μέγιστο μέτρο, δεν συμμερίζεται εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “rnd”, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο ανέτρεψε αυτή και άλλες αποφάσεις των κατώτερων δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το αδίκημα ήταν σοβαρό, αλλά δεν μπορούσε να εξομοιωθεί με μηνιαία μη εξουσιοδοτημένη απουσία.

Σύμφωνα με την “Mittelbayerische”, το γεγονός ότι ο εργοδότης θα έπρεπε πρώτα να λάβει πειθαρχικά μέτρα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ως ελαφρυντικός παράγοντας.

Αντιθέτως, τα πειθαρχικά μέτρα, όπως η μείωση των αποδοχών, ήταν κατάλληλα. Κατά συνέπεια, ο άνδρας δεν απομακρύνθηκε πλήρως από τη θέση του ως δημόσιος υπάλληλος, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο τον υποβίβασε απλώς στη θέση του κυβερνητικού συμβούλου.

Ο άνδρας έδειξε εγκάρδια λίγη διορατικότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναντίον του, όπως γράφει το “rnd”.

Αντιθέτως, ο κατ’ εξακολούθηση παραβάτης, ο οποίος δυσκολευόταν με την έναρξη της εργασίας του, όχι μόνο συνέχισε να αργεί, αλλά επέκτεινε ακόμη και τις πρωινές απουσίες του.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης