110 χρόνια του αρχηγείου της αστυνομίας Ettstraße στο Μόναχο

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά κτίρια του Μονάχου, το κεντρικό αρχηγείο της αστυνομίας στην Ettstraße. Το 2023 γιορτάζει την 110η επέτειό του.

Σχεδόν κανένα άλλο κτίριο δεν αντιπροσωπεύει τόσο πολύ την αστυνομία του Μονάχου όσο το κεντρικό αρχηγείο στην Ettstraße.

Η φωτογραφία (κεντρική) που βλέπετε είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και η επέτειος που γιορτάζεται τώρα. Χρονολογείται από το 1914.

110 χρόνια πριν, το 1913, η αστυνομία μετακόμισε στο περίοπτο κτίριο, πολύ κοντά στην πλατεία Marienplatz και ακριβώς δίπλα στην Frauenkirche.

“Το 110 καλείται έως και 2.000 φορές την ημέρα στο Μόναχο”

110 – αυτός ο αριθμός είναι πιθανώς γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους και ως ο παγγερμανικός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για την κλήση του κέντρου κλήσης έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας από το 1973. Καλείται όταν κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει ή κάποιος βλέπει ότι άλλοι άνθρωποι κινδυνεύουν.

Επί του παρόντος, ο Marcus da Gloria Martins είναι ο υπεύθυνος υπηρεσίας του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης. “Ο αριθμός καλείται έως και 2.000 φορές την ημέρα στο Μόναχο”, λέει ο Martins κατά τη διάρκεια ομιλίας τύπου στην Ettstraße.

“100.000 κλήσεις ετησίως”, λέει ο αρχηγός της αστυνομίας Thomas Hampel. Απευθύνει έκκληση κυρίως στους ηλικιωμένους πολίτες να μην ντρέπονται να καλέσουν αυτόν τον αριθμό, “ειδικά σε περιόδους κλήσεων-σοκ”, λέει ο Χάμπελ.

Ο Martins ζητά να μην μπλοκάρετε τη γραμμή κάνοντας αστείες κλήσεις. Συμβαίνει κατά καιρούς να διαμαρτύρεται κάποιος: “Η πίτσα μου παραδόθηκε κρύα!

“Κάθε κλήση καταγράφεται και βλέπουμε κάθε αριθμό, ακόμη και αν είναι μπλοκαρισμένος”, λέει ο Martins.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.