13 εκ. άνθρωποι με αναμνηστικό εμβολιασμό στη Γερμανία

Τουλάχιστον 13 εκατομμύρια εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν πλέον λάβει μια πρόσθετη αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά 896.000 εμβολιασμοί έγιναν στη Γερμανία την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 57,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 68,9% του πληθυσμού, έχουν πλέον πλήρη βασική προστασία με τη συνήθως απαραίτητη δεύτερη δόση.

Τουλάχιστον ένας πρώτος εμβολιασμός έχει γίνει σε 59,8 εκατομμύρια άτομα ή στο 71,9% του συνόλου των κατοίκων.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn εξήγησε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έγιναν συνολικά σχεδόν τρία εκατομμύρια εμβολιασμοί. Εν τω μεταξύ, πάνω από το ένα τρίτο των εμβολιασμένων άνω των 60 ετών έλαβε επίσης προστασία μέσω αναμνηστικού εμβολιασμού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν θέσει ως στόχο έως και 30 εκατομμύρια πρώτους, δεύτερους και αναμνηστικούς εμβολιασμούς έως το τέλος του έτους.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.