Ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Λιγότεροι συμμετέχοντες σε μεγάλες εκδηλώσεις, εκτεταμένοι κανόνες 2G για τα ψώνια, περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους: για να ελέγξουν τη δραματική κατάσταση της πανδημίας, οι κυβερνήσεις εντείνουν σημαντικά τα μέτρα τους. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης Wüst ανακοινώνει ταχεία εφαρμογή.

Έναρξη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

“Αποφασίσαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο για να σπάσουμε το τέταρτο κύμα. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα το εφαρμόσει άμεσα και με συνέπεια”, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Hendrik Wüst σε ένα tweet το βράδυ της Πέμπτης.

Αρχικά δεν ήταν σαφές το πότε ακριβώς θα εφαρμόζονταν οι νέοι κανόνες, καθώς το νέο διάταγμα βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία σχετικά με τον χρόνο έναρξης και λεπτομέρειες σχετικά με σημαντικά σημεία.

Εμπόριο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ αυστηρότερα μέτρα κατά του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Την Πέμπτη, οι κυβερνήσεις συμφώνησαν σε μέτρα εθνικής εμβέλειας, όπως τη ρύθμιση του κανόνα 2G στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Με εξαίρεση τα καταστήματα για τις καθημερινές ανάγκες – όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία – θα επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα μόνο σε εμβολιασμένα ή αναρρωμένα άτομα.

Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Αποφασίστηκε η σημαντική μείωση του αριθμού των θεατών για μεγάλες εκδηλώσεις. Στο μέλλον, θα επιτρέπεται το πολύ το 30 έως 50 τοις εκατό της χωρητικότητας των καθισμάτων. Ωστόσο, ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών στους εσωτερικούς χώρους θα είναι 5.000 και στους εξωτερικούς 15.000.

Γεμάτα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως αυτό του περασμένου Σαββατοκύριακου για τον αγώνα μεταξύ της 1. FC Köln και της Borussia Mönchengladbach, δεν θα είναι πλέον εφικτά. Ο Wüst το είχε ήδη ξεκαθαρίσει αυτό τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο νέος κανόνας θα μπορούσε να επηρεάσει τον κορυφαίο αγώνα μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν. Εν τω μεταξύ, η δεύτερη ομάδα της Μπουντεσλίγκα ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν μόνο τα μέγιστα επιτρεπόμενα 15.000 εισιτήρια για τον αγώνα στο Ντόρτμουντ το Σάββατο.

Για όλους τους θεατές θα ισχύει ο κανόνας 2G, σύμφωνα με τον οποίο μόνο οι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 καθώς και οι αναρρώσαντες θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο γήπεδο.

Επαφές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με τη συμμετοχή ανεμβολίαστων και μη αναρρωμένων ατόμων πρέπει να περιορίζονται στο ίδιο νοικοκυριό και σε δύο άτομα το πολύ από άλλο νοικοκυριό, σύμφωνα με την απόφαση.

Εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών. Οι σύζυγοι και οι σύντροφοι θεωρούνται ένα νοικοκυριό, ακόμη και αν δεν έχουν κοινή κατοικία. Ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα.

Πιθανά περιφερειακά μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Σε περιφέρειες με επταήμερο δείκτη επίπτωσης άνω του 350, για τις ιδιωτικές γιορτές και συγκεντρώσεις θα ισχύει όριο συμμετεχόντων 50 ατόμων (εμβολιασμένων και αναρρώσαντων) σε εσωτερικούς χώρους και 200 ατόμων (εμβολιασμένων και αναρρώσαντων) σε εξωτερικούς χώρους.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι τα κλαμπ και οι ντισκοτέκ πρέπει να κλείνουν εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Αυτό ισχύει το αργότερο από έναν δείκτη επίπτωσης 350 και άνω ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πέντε από τις 53 πόλεις και περιφέρειες ήταν πάνω από το όριο του 350 την Πέμπτη: η Κολωνία (433,0), η περιφέρεια Minden-Lübbecke (401,3), η περιφέρεια Herford (383,2) το Oberbergischer Kreis (380,6) και η πόλη Krefeld (370,3).

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά ισχύουν μόνο για την Πέμπτη και δεν λένε τίποτα για την περίοδο από την οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η πώληση βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απαγορευτεί φέτος – όπως και πέρυσι. Επιπλέον, θα υπάρξει απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε χώρους που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κοινό.

Ορισμένες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως το Ντίσελντορφ, είχαν ήδη ανακοινώσει την απαγόρευση των κροτίδων σε ορισμένες περιοχές.

Εμβολιασμός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Προκειμένου να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, στο μέλλον μπορούν επίσης να συμμετέχουν οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με την ένωση, πολλά φαρμακεία αρχίζουν τις προετοιμασίες.

Υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι τα φαρμακεία θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία τακτικού εμβολιασμού από τον Ιανουάριο – αρχικά περιορισμένη μέχρι το τέλος του 2022, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών της Βόρειας Ρηνανίας, Thomas Preis.

Στη Ρηνανία, είπε, υπάρχουν 500 φαρμακεία με περισσότερους από 1000 εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς που είναι εξουσιοδοτημένοι να εμβολιάζουν. Περισσότερα από 200 φαρμακεία θα είναι σε θέση να παρέχουν έγκαιρα αναμνηστικούς εμβολιασμούς.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης