Ποιος δικαιούται Covid-Bonus για υπαλλήλους στη Γερμανία;

Ποιος δικαιούται Covid-Bonus για υπαλλήλους στη Γερμανία; Σχολεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αστυνομία: οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους επαγγελματικούς τομείς, μεταξύ άλλων, λαμβάνουν μπόνους κορωνοϊού.

Αλλά δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από ένα επίδομα.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι μπορούν ακόμη να λάβουν από τον εργοδότη τους ένα μπόνους με ανώτατο όριο 1.500 ευρώ – αφορολόγητο.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι τα χρήματα αυτά να χρησιμεύουν για την άμβλυνση της πρόσθετης επιβάρυνσης από την κρίση της πανδημίας και να καταβάλλονται επιπλέον των μισθών. Οι απασχολούμενοι σε Minijob μπορούν επίσης να λάβουν αφορολόγητες πληρωμές μπόνους.

1.300 ευρώ για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα των ομόσπονδων κρατιδίων στη Γερμανία

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στα ομόσπονδα κρατίδια θα λάβουν ένα αφορολόγητο επίδομα ύψους 1.300 ευρώ, το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα συνδικάτα και οι εργοδότες συμφώνησαν σε αυτό στην αρχή της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ενδιαφερόμενοι είναι εργαζόμενοι σε δημόσιες αρχές, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αστυνομία και πυροσβεστική, υπηρεσίες συντήρησης οδών, δασικές επιχειρήσεις και εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων. Οι ασκούμενοι και οι φοιτητές λαμβάνουν επίσης ένα μπόνους κορωνοϊου – λαμβάνουν το μισό, δηλαδή 650 ευρώ.

Επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Το κρατίδιο της Βαυαρίας μεταφέρει επίσης τη συλλογική σύμβαση εργασίας στους δημόσιους υπαλλήλους του. Μεταξύ άλλων, αυτοί θα λάβουν επίσης ένα μπόνους κορωνοϊού ύψους 1.300 ευρώ. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να αποδοθεί φόρος τιμής στο πολύτιμο έργο τους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ειδικά μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, όπως η τρέχουσα διαχείριση της κρίσης της πανδημία, μπορεί κανείς να βασίζεται πάντα στους εργαζόμενους.

Μπόνους στην Deutsche Post, τη Siemens και την Adidas

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, η Deutsche Post σχεδιάζει να καταβάλει μπόνους σε περίπου 550.000 υπαλλήλους ύψους συνολικά περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Siemens αναφέρει ότι θα καταβάλει μπόνους έως και 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους.

Η βαυαρική εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα καταβάλει στους περίπου 60.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο ένα ευχαριστήριο μπόνους τα Χριστούγεννα – έως και 1.000 ευρώ ανάλογα με την αγοραστική δύναμη στην εκάστοτε χώρα.

Νοσηλευτικό προσωπικό σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek θέλει να αυξήσει δραστικά τους μισθούς του νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας για περιορισμένο χρονικό διάστημα με κρατικά κονδύλια. Προτείνει αφορολόγητο ή και διπλάσιο μισθό για δώδεκα μήνες.

Λέει ότι τώρα είναι αναγκαίο ένα μήνυμα από τους πολιτικούς. “Τώρα ο αγώνας στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι εδώ, τώρα οι άνθρωποι εκεί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, οπότε τα μηνύματα πρέπει να έρθουν πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο Holetschek.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας, μεταξύ άλλων.

Έχει ταχθεί υπέρ της ανανέωσης του επιδόματος για όλο το νοσηλευτικό προσωπικό σε γηροκομεία και νοσοκομεία και θέλει να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το σκοπό αυτό. Στην πορεία, η φορολογική απαλλαγή του επιδόματος φροντίδας θα αυξηθεί στα 3.000 ευρώ.

Ποιος δικαιούται Covid-Bonus για υπαλλήλους στη Γερμανία;

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης