Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία

Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία: Σε ποιες αποφάσεις κατέληξε σήμερα το βαυαρικό κοινοβούλιο; Μια επισκόπηση

Δείκτης επίπτωσης στη Βαυαρία

Σημειώνεται μια μικρή μείωση της συχνότητας εμφάνισης της λοίμωξης. Πριν από περίπου μια εβδομάδα, 11 hotspot εξακολουθούσαν να βρίσκονται πάνω από τον δείκτη 1000. Τώρα υπάρχουν μόνο δύο. Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΜΕΘ στη Βαυαρία

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι υπερφορτωμένες. Η επίπτωση μεταξύ των ανεμβολίαστων είναι 1600 και μεταξύ των εμβολιασμένων λίγο πάνω από 100. Ο υπουργός Υγείας επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα σχέδιο για την ενίσχυση των κλινών εντατικής θεραπείας.

Μετάλλαξη Omikron στη Βαυαρία

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα επιβεβαιωμένα και 15 ύποπτα κρούσματα στη Βαυαρία. Στοιχεία από το Ισραήλ δείχνουν ότι το εμβόλιο της Biontech είναι κατά 90 τοις εκατό αποτελεσματικό. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω αποτελέσματα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Βαυαρία

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας αναμένεται να διατυπώσει σχετική σύσταση.

Εξωτερική εστίαση στη Βαυαρία

Ο κανόνας 2G θα εφαρμοστεί στο μέλλον και στους υπαίθριους χώρους.

Εμπόριο στη Βαυαρία

Ο κανόνας 2G θα εισαχθεί στον τομέα του λιανικού εμπορίου από την επόμενη Τετάρτη και θα ισχύει και για τους υπαλλήλους. Αλλά είναι επίσης δυνατόν οι εργαζόμενοι (όχι οι πελάτες) να προσκομίζουν αρνητικό (μοριακό) τεστ PCR δύο φορές την εβδομάδα.

Περιορισμοί επαφής στη Βαυαρία

Θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι επιτρέπεται να συναντούν το πολύ δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό.

Παιδιά ηλικίας έως 12 ετών στη Βαυαρία

Όταν ένα ανεμβολίαστο άτομο συναντά το πολύ δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό, τα παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών δεν υπολογίζονται.

Σχολεία στη Βαυαρία

Θα συνεχιστεί κανονικά η διά ζώσης διδασκαλία και οι διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα αλλάξουν. Επίσης, θα συνεχίσουν τα τακτικά τεστ.

Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία
Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία

Παιδικοί σταθμοί στη Βαυαρία

Μέχρι την Τρίτη θα υποβληθεί πρόταση για υποχρεωτικά τεστ.

Πρωτοχρονιά στη Βαυαρία

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απαγορευτεί η συγκέντρωση σε πολυπληθή μέρη.

Πυροτεχνήματα στη Βαυαρία

Η απαγόρευση της αγοράς τους θα πρέπει να εφαρμοστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αθλητισμός στη Βαυαρία

Δεδομένου ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, οι αγώνες χωρίς θεατές θα καθιερωθούν ήδη από αύριο Σάββατο και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Βοηθήματα στη Βαυαρία

Πρόκειται να υπάρξει πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το κρατίδιο της Βαυαρία, εκτός από την ήδη υπάρχουσα Überbrückungshilfe της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Προώθηση εμβολιασμού στη Βαυαρία

Ο αναμνηστικός εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός εδώ και οι δυνατότητες θα διευρυνθούν. “Το εμβόλιο πρέπει να ρέει”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ειδικά σε περιοχές με υψηλή συχνότητα μόλυνσης.

Φαρμακεία στη Βαυαρία

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν σύντομα να ανακουφίσουν ή και αντικαταστήσουν τους γιατρούς μόλις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ψηφίσει τον αντίστοιχο νόμο.

Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα στη Βαυαρία;

Τα νέα μέτρα ξεκινούν εν μέρει από αύριο Σάββατο 03.12.2021 (για τον αθλητισμό) και εν μέρει από την Τετάρτη 08.12.2021 (για τα καταστήματα) και θα έχουν αρχικά ισχύ 4 εβδομάδων.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης