Η Βάδη-Βυρτεμβέργη αυστηροποιεί και πάλι τα μέτρα (02.12)

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη σχεδιάζει περαιτέρω αυστηροποίηση των προηγούμενων μέτρων και θα υπερβεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης λόγω της ιδιαίτερα ανησυχητικής κατάστασης σε ορισμένες περιοχές.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα την Πρωτοχρονιά στη Βάδη Βυρτεμβέργη

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στη Στουτγάρδη το βράδυ της Πέμπτης. Μεταξύ άλλων, οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα παραμείνουν κλειστές και οι αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα περιοριστούν σημαντικά λόγω του υψηλού επιπέδου μόλυνσης στο κρατίδιο.

Οι περιορισμοί επαφής για ανεμβολίαστα άτομα που ισχύουν ήδη – ένα νοικοκυριό συν ένα άλλο άτομο – θα παραμείνουν σε ισχύ. Το νέο διάταγμα θα ψηφιστεί με εγκύκλιο ψήφισμα την Παρασκευή και θα τεθεί σε ισχύ σύντομα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ σε μεγάλο βαθμό στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Οι αυστηρότεροι κανονισμοί, οι οποίοι συμφωνήθηκαν την Πέμπτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του κρατιδίου, πρόκειται να εφαρμοστούν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του κανονισμού 2G – πρόσβαση δηλαδή μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα – στον τομέα του λιανικού εμπορίου σε ολόκληρο το κρατίδιο και το κλείσιμο των κλαμπ και των ντισκοτέκ.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων θα εφαρμοστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Οι λεπτομέρειες των κανονισμών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Οι επαφές θα μειωθούν εκ νέου ριζικά στη Βάδη Βυρτεμβέργη

“Έχουμε ήδη λάβει εκτεταμένα μέτρα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ωστόσο, η επιδείνωση της κατάστασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, η συνεχιζόμενη πολύ υψηλή συχνότητα λοιμώξεων και η νέα μετάλλαξη του ιού καθιστούν αναγκαία αυστηρότερα μέτρα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann.

Ο πρώτος βασικός κανόνας για τις επόμενες εβδομάδες είναι: Οι επαφές θα πρέπει να μειωθούν εκ νέου ριζικά, προκειμένου να σπάσει το κύμα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Kretschmann εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν υποσχεθεί βελτιώσεις στον νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις.

“Ζητώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χαράξει τώρα γρήγορα την πορεία για μια μόνιμη και νομικά ασφαλή λύση που θα δίνει στα ομόσπονδα κρατίδια τον απαραίτητο χώρο για ελιγμούς. Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου έχει προετοιμάσει το έδαφος για αυτό. Χρησιμοποιούμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό”.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης