2023: Ποιο κρατίδιο είχε λιγότερη ηλιοφάνεια στη Γερμανία;

Γερμανία Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Ντίσελντορφ

Ο αριθμός των ηλιόλουστων ημερών φαίνεται να μετριέται, αν και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν γενικά λιγότερες στο NRW απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Γερμανία

Ένας ηλιόλουστος Ιούνιος, στη συνέχεια κύματα καύσωνα τον Ιούλιο – και βροχή, βροχή, βροχή. Αυτό είναι το πόσο ανάμεικτο ήταν το καλοκαίρι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD) που δημοσιεύθηκε, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε τον μικρότερο αριθμό ωρών ηλιοφάνειας σε παγγερμανικό επίπεδο: 670 ώρες.

Ο όγκος των βροχοπτώσεων ανήλθε σε 320 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο – ο μακροχρόνιος μέσος όρος από το 1961 έως το 1990 είναι 240 λίτρα.

Συνεπώς, η έλλειψη νερού δεν αποτέλεσε πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι. “Όλες οι δεξαμενές ήταν καλά γεμάτες”, ανέφεραν αρκετές φορές οι επιτροπές ύδρευσης.

Ο ήλιος έλαμπε λιγότερο στη NRW από ό,τι σε όλα τα άλλα ομόσπονδα κρατίδια, αλλά και πάλι πολύ περισσότερο από τον μακροχρόνιο μέσο όρο για το κρατίδιο (554 ώρες).

Η μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού στη NRW ήταν 18,4 βαθμοί – 2,1 βαθμοί πάνω από το μέσο όρο των ετών 1961 έως 1990.

Ακριβώς κάτω από τον παγγερμανικό μέσο όρο θερμοκρασίας

Με αυτούς τους 18,4 βαθμούς, η NRW βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παγγερμανικό μέσο όρο θερμοκρασίας για το καλοκαίρι των 18,6 βαθμών.

“Τα πολύ ζεστά καλοκαίρια μετριούνται στη Γερμανία εδώ και 27 χρόνια. Για άλλη μια φορά μπορούμε να ζήσουμε ζωντανά την κλιματική αλλαγή”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της DWD Uwe Kirsche.

Η μετεωρολογική υπηρεσία λειτουργεί περίπου 2.000 σταθμούς μέτρησης σε παγγερμανικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα ακόμη προκαταρκτικά και εν μέρει εκτιμώμενα στοιχεία, η πιο ηλιόλουστη περιοχή της Γερμανίας ήταν η Βάδη-Βυρτεμβέργη με 775 ώρες ηλιοφάνειας και σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο μέση θερμοκρασία 19,4 βαθμών.

Δείτε επίσης: Σε ποια περιοχή της Γερμανίας έκανε την περισσότερη ζέστη;

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης