Ποιος είναι ο πιο θανατηφόρος αυτοκινητόδρομος της Γερμανίας;

Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται στη Νότια Γερμανία

Είναι σαν να βγήκε από ταινία δράσης. Φορτηγά παίρνουν φωτιά στον Α2. Οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν. Επειδή ένας οδηγός φορτηγού παρέβλεψε το τέλος ενός μποτιλιαρίσματος, συνέβη την Τρίτη ένα μαζικό δυστύχημα φορτηγού μεταξύ των κόμβων Theeßen και Burg Ost (Jerichower Land). Δύο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους…

Δείτε περισσότερα για το συμβάν: Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση επικίνδυνων εμπορευμάτων στον Α2

Ο αυτοκινητόδρομος – ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους ανατολής-δύσης στην Ευρώπη – θεωρείται ο πιο επικίνδυνος στη Γερμανία.

Μόνο στη Σαξονία-Άνχαλτ σημειώθηκαν πέρυσι 1145 ατυχήματα στο τμήμα μήκους 85 χιλιομέτρων. Περισσότερα από τρία την ημέρα!

Στα 1.145 τροχαία, 335 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ένας σχεδόν κάθε μέρα!

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κάθε μήνα, ένας άνθρωπος δεν επιβιώνει από το ταξίδι μέσω της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Τα πολλά ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο ανατολής-δύσης είναι ο λόγος για τον οποίο η Σαξονία-Άνχαλτ έχει τους περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά 1000 κατοίκους.

Με 0,052 θανάτους, το κρατίδιο καταλαμβάνει τη θλιβερή πρώτη θέση.

Για λόγους σύγκρισης: Στη Γερμανία στο σύνολό της, υπάρχουν 0,031 θάνατοι ανά 1000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι συχνότερες αιτίες ατυχημάτων στην Α2 είναι “η ακατάλληλη ταχύτητα, η ανεπαρκής απόσταση ασφαλείας ή και τα δύο”.

Στον κόμβο Theeßen, 44.867 οχήματα διασχίζουν καθημερινά την Α2, εκ των οποίων 14.701 φορτηγά. Προκαλούν το ένα τρίτο όλων των ατυχημάτων.

Πολλά φορτηγά είναι σε κακή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων “χρειάστηκε να γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών και σε πολλές περιπτώσεις τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν”, εξηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η κρατική αστυνομία, σύμφωνα με το υπουργείο, υποστηρίζει επομένως “τυχόν πρωτοβουλίες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου για να καταστεί υποχρεωτική η ενεργή χρήση των βοηθητικών φρένων έκτακτης ανάγκης”.

Για την Alexandra Kruse από την ADAC Κάτω Σαξονίας/Σαξονίας-Άνχαλτ, η ικανότητα συγκέντρωσης πολλών οδηγών φορτηγών μειώνεται απότομα μεταξύ Μαγδεμβούργου και Braunschweig.

“Οι οδηγοί από την Ανατολική Ευρώπη έχουν ήδη μακρινά ταξίδια πίσω τους και συχνά φτάνουν εδώ στο σημείο όπου πραγματικά είναι εξαντλημένοι”.

Ως εκ τούτου, η αστυνομία της περιοχής συνεχίζει να αναβαθμίζει τις τεχνικές της.

Μεταξύ άλλων, έχει αγοραστεί τεχνολογία αισθητήρων που μπορεί να ανιχνεύσει τη χειραγώγηση των ψηφιακών ταχογράφων ενώ το φορτηγό είναι ακόμη εν κινήσει.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης