Τι σημαίνει 3G στον εργασιακό χώρο στη Γερμανία;

Η Βαυαρία ήταν ήδη πρωτοπόρος με τον κανονισμό 3G στο χώρο εργασίας στα μέσα Νοεμβρίου. Από την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, το μέτρο αυτό ισχύει επίσης σε εθνικό επίπεδο.

Από χθες Τετάρτη, οι άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία επιτρέπεται να πηγαίνουν στην εργασία τους μόνο εάν έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή υποβληθεί σε αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κατά νου μερικά πράγματα όσον αφορά το 3G στο χώρο εργασίας.

Τι σημαίνει 3G στον εργασιακό χώρο στη Γερμανία;

Υποχρέωση τηλεργασίας στη Γερμανία

Εφόσον οι επιχειρησιακοί λόγοι δεν συνηγορούν εναντίον της και το σπίτι των εργαζομένων το επιτρέπει, εφαρμόζεται και πάλι η υποχρέωση τηλεργασίας. Διαφορετικά, ισχύει ο κανονισμός 3G στο χώρο εργασίας.

Ο εργοδότης είναι υπεύθυνος στη Γερμανία

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να αποφευχθεί η επαφή με άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων, επιτρέπεται η πρόσβαση του εργαζομένου στην εταιρεία μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί, αναρρώσει ή υποβληθεί σε αρνητικό τεστ.

Ο εργοδότης πρέπει να το επαληθεύσει αυτό. Από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος δεν θέλει να πει την κατάσταση εμβολιασμού του, πρέπει τουλάχιστον να προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Ποια τεστ είναι δυνατά στη Γερμανία;

Είτε ένα τεστ PCR, αλλά δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 48 ώρες, είτε ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ που γίνεται υπό επίβλεψη. Ένα γρήγορο τεστ 24 ωρών αρκεί επίσης ως πιστοποιητικό.

Σχεδιάστε σωστά τις διακοπές σας σε Ελλάδα-Γερμανία

Τι συμβαίνει αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά;

Από τη στιγμή που κάποιος δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό 3G, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Χωρίς αποδεικτικό, κινδυνεύετε να απολυθείτε από την εργασία σας και, συνεπώς, να μην λάβετε μισθό.

Υψηλές κυρώσεις στη Γερμανία

Υπάρχουν συνέπειες για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους εάν δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό 3G. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να επιδείξουν τα απαιτούμενα αποδεικτικά κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 25.000 ευρώ.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Covid 19 Τι σημαίνει 3G στον εργασιακό χώρο στη Γερμανία
Τι σημαίνει 3G στον εργασιακό χώρο στη Γερμανία

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.