2500 νέα διαμερίσματα: Νέα συνοικία δημιουργείται στο Μόναχο

Top10 στη Γερμανία: 11.000 ευρώ ενοίκιο για διαμέρισμα στο Μόναχο

Μια νέα αστική συνοικία πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή μεταξύ Kirchtrudering, Messestadt Riem και Riemer Park. Τα σχέδια εκτίθενται τώρα.

Περίπου 2.500 διαμερίσματα, ένα δημοτικό σχολείο, κοινωνικές εγκαταστάσεις καθώς και καταστήματα, καφετέριες και εμπορικές επιχειρήσεις: μια νέα, βιώσιμη αστική συνοικία πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή μεταξύ Kirchtrudering, Messestadt Riem και Riemer Park.

Όπως ανακοινώθηκε τώρα, το αναθεωρημένο σχέδιο του 03 Arch. θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνοικίας.

Μαζί με δύο άλλα σχέδια, τα σχέδια της 03 Arch. θα παρουσιαστούν σε υπαίθρια έκθεση μπροστά από το κεντρικό κτίριο της κερκίδας του παλιού αεροδρομίου Riemer, Werner-Eckert-Straße 1.

Νέα αστική συνοικία κατοικίας Messestadt Riem: Τα σχέδια

Στον διαγωνισμό πολεοδομικού σχεδιασμού και σχεδιασμού τοπίου για την πέμπτη φάση κατασκευής της Messestadt Riem, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην 03 Arch. από το Μόναχο με το Studio Vulkan από τη Ζυρίχη.

Όπως αναφέρει ο δήμος, αποφασίστηκε τώρα να συνεχιστεί το σχέδιο που ήρθε πρώτο στον διαγωνισμό, μετά τις αναθεωρήσεις που συνέστησε η κριτική επιτροπή.

Αυτό προβλέπει δύο σαφώς οριοθετημένα οικοδομικά τετράγωνα για την έκταση των 25 εκταρίων μεταξύ Kirchtrudering και Messestadt Riem, τα οποία εκτείνονται κατά μήκος της νέας οδού ανακούφισης μέσα από τη νέα αστική περιοχή.

Εκτός από περίπου 2.500 νέα διαμερίσματα για διάφορες εισοδηματικές ομάδες, προβλέπονται χώροι για υπηρεσίες και εμπόριο καθώς και πολυάριθμες κοινωνικές εγκαταστάσεις: ένα εξατάξιο δημοτικό σχολείο, μια εγκατάσταση για ανοικτή παιδική και νεανική εργασία, έξι κέντρα ημερήσιας φροντίδας, μια μονάδα μερικής και πλήρους νοσηλείας με διαμερίσματα για τους εργαζόμενους και ένα λεγόμενο flexi home.

Messestadt Riem: Νέα αστική συνοικία με 2500 διαμερίσματα και συναφείς υποδομές

Επιπλέον, θα υπάρχουν χώροι πρασίνου και ελεύθεροι χώροι, καθώς και χώροι σχολικού αθλητισμού με χρήση συλλόγων.

Το αναθεωρημένο σχέδιο που είναι τώρα διαθέσιμο χρησιμεύει ως βάση για τη διαδικασία του αναπτυξιακού σχεδίου. Πίσω από το σχέδιο βρίσκεται μια κοινότητα ιδιωτών και θεσμικών ιδιοκτητών μαζί με την πόλη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης